ODLUKA O IZBORIMA DO SREDINE OKTOBRA

Potpredsednica SNS Zorana Mihajlović saopštila je večeras da će se premijer i lider partije Aleksandar Vučić obratiti najvišim telima stranke sredinom oktobra, kada će saopštiti odluku da li će se, pored pokrajinskih i lokalnih, ići i na vanredne parlamentarne izbore.

„Većina članova Predsedništva misli da je 2016. godina u kojoj treba da se održe izbori, pored lokalnih i pokrajinskih, i na parlamentarnom nivou. Predsednik stranke je bio uzdržan i zamolio Predsedniststvo da se još jednom obrati do konačne odluke“, objasnila je Mihajlović dodajući da je najavio da će to učiniti do sredine oktobra, javlja Tanjug.

Zbog atmosfere u društvu, potrebe da imamo jedan stabilan period u kojem ćemo raditi još efikasnije, razgovarali smo da li u isto vreme sa lokalnim i pokrajinskim održati parlamentarne izbore, istakla je  ona posle sednice Predsedništva.

Mihajlović je, odgovarajući na pitanja novinara, rekla da većina članova želi parlamentarne, lokalne i pokrajinske  izbore u isto vreme, jer hoće da se konacno uvede red i da se ubuduće u isto vreme održavaju ti izbori i da se ne bi dešavalo da se mnogo vremena provede u izbornim kampanjama.

„Naša želja je da budemo efkasniji. Do sredine oktobra imaćemo konačni odgovor“, podvukla je ona dodajući da je Srbija zemlja koja je za godinu dana potpuno izdigla u odnosu na sve zemlje u okruženju.

Prema njenim rečima, na sednici Predsedništva se razgovaralo o ekonomskoj i političkoj situaciji u zemlji, o reformama koje je vlada sprovela i koje će nastaviti da sprovodi, jer je to ono što je SNS obećala građanima.

Mihajlović je dodala da su rešena pitanja sitnih razmirica koje jesu postojale, i dodala da je razgovarano o tome šta će se raditi u narednom periodu.

Završetak procesa reformi, strukturne reforme, dalje smanjenje fiskalnog deficita su mere koje ćemo sprovoditi i narendom periodu, najavila je ona.

„Srbija se pokazala kao zemlja pod vođstvom SNS, i premijera kao zemlja koja je povratila svoj ugled, koja u teškim trenucima krize ima mnogo humanosti i odgovornosti i koja želi da postane razvojni centar Zapadnog Balkana“, objasnila je Mihajlović.

Ona je dodala da je razgovarano o teškim reformama koje nisu populističke, kao i koliko su neki svom snagom učestvovali, a neki više mislili o svojim pozicijama i foteljama.

„Jednoglasno smo doneli odluku da se održi prevremena Skupština stranke početkom naredne godine“, rekla je Mihajlović.Ona je podsetila da SNS 7. oktobra puni sedam godina, i da će to sigurno biti proslavljeno, jer članovi smatraju da je stranka vredna i snažna, i da će sve raditi jedinstveno, te da će sve ciljeve koje je pred sobom postavila svom snagom dalje nastaviti da realizuje.

Novinare je interesovalo da li je i ona bila tema današnje sednice, što je odbacila.

„Nisam bila tema. Mi smo stranka koja se sasvim sigurno razlikuje od svih političkih partija, otvorena, gde na upravnim stranačkim organima govorimo u svemu. Nije bilo reči o drugim temama“, podvukla je Mihajlović.

Novinare je interesovalo i da li se razgovaralo o slučaju „snimci“ šefa srpske diplomatije Ivice Dačića, na šta je kazala da je premijer sinoć bio jasan, i da je, od trenutka kada je SNS ušla u vlast, po prvi put da institucije u zemlji počinju da funkcionišu.

S tim u vezi je podsetila na optužnicu protiv šefa kabineta Dačića u vreme dok je bio ministar unutaršnjih poslova, i dodala da je to jedna od vrednosti nove vlasti.

Kako je rekla drugih tema nije bilo, pa se nije razgovaralo ni o promeni koalicije, o čemu su pitali prisutni novinari.

VUCIC

Foto:Tanjug

Scroll to Top