POLITIKA PRIVATNOSTI

Ova Politika privatnosti služi da vam objasni koje podatke prikupljamo o vama i kako koristimo te podatke. Ova Politika privatnosti dopunjuje Pravila korišćenja  u delu koji se odnosi na zaštitu ličnih podataka. 

Mi smo udruženje građana INFO CENTAR JUGA, sa sedištem na adresi Jablanička 59, 16240 Medveđa (u daljem tekstu: ICJ). 

Na portalu INFO CENTAR JUGA u okviru funkcije ostavljanja komentara na vestima, ICJ omogućava korisnicima da ostave komentare sa sadržajem koji sami definišu, pod imenom ili pseudonimom koji sami određuju i obaveznim upisivanjem email adrese. Kako se od korisnika zahteva da obavezno upišu email adresu da bi komentar bio poslat na moderaciju, ovom prilikom ohrabrujemo korisnike da upišu svoju pravu email adresu. Nismo u mogućnosti da zabranimo upisivanje fiktivne email adrese, ali smatramo da za takav postupak nema ni najmanje potrebe, jer vaša email adresa nije izložena javnosti. Takođe, upisivanjem fiktivne email adrese rizikuje se da sistem za zaštitu od spama koji koristimo na sajtu označi komentar kao sumnjiv odnosno nepoželjan, zbog čega isti najverovatnije neće biti odobren. Pored navedenog, čuva se IP adresa komentatora i vreme predavanja komentara.

U slučaju eventualnih pokušaja zloupotreba i sprečavanja istih na komentarima, zadržavamo puno pravo blokiranja i/ili uklanjanja komentara koji krše naša Pravila korišćenja i relevantne zakonske propise. U ekstremnim slučajevima zloupotrebe, vaše podatke možemo otkriti ili podeliti sa određenim državnim organima ako se to od nas zahteva na osnovu zakona. Takođe iste možemo otkriti i na osnovu na zakonu utemeljene, pisane, sudske ili druge odluke državnog organa kojom se na osnovu relevantnih propisa može omogućiti uvid u Lične podatke.

Na našem sajtu nalaze se naši kolačići kao i trećih strana kojima se prikupljaju standardne analitičke informacije. Među tim informacijama jesu vaš IP, naziv stranice koju ste posetili, vreme posete konkretne stranice, veb pregledač koji ste koristili, država iz koje ste nas posetili i slično. Sve podatke o vama prikupljamo isključivo u svrhu analitike ponašanja naših čitalaca, što nam omogućava dalji razvoj portala INFO CENTAR JUGA na najbolji mogući način.

Samim pristupom portalu INFO CENTAR JUGA i eventualnim ostavljanjem komentara smatra se da ste upoznati sa i da prihvatate Pravila korišćenja, kao i ovu Politiku privatnosti, a koji su uvek dostupni i jasno istaknuti u podnožju (footer-u) svake strane portala.

ICJ zadržava pravo da promeni ili modifikuje ovu Politiku privatnosti. O važnim promenama i dopunama ICJ će obavestiti korisnike objavom na samom portalu.

Ova politika privatnosti stupa na snagu 25.07.2015. godine.

Scroll to Top