Lebane: SNS i SPS formirali novu opštinsku vlast

Zoran Ilić Ilka iz SNS-a je novi predsednik opštine Lebane, a novi predsednik SO Lebane je Srđan Jović iz SPS-a, koji je ovu funkciju obavljao i do sada. Ovo su izmedju ostalog zaključci sa današnje konstitutivne sednice SO Lebane.

Lebane – Danas je u Lebanu održana konstitutivna sednica Skupštine opstine Lebane kojoj je prisustviovalo 30 od 31 odbornika koliko ima u lokalnom parlamentu. Odbornici SNS-a sa osvojenih 12 mandata i SPS-JS sa osvojenih 10 mandata činiće većinu u narednom periodu u lokalnom parlamentu.

Sednicu je otvorio Srđan Jović dosadašnji predsednik SO Lebane, a zatim su predsedavanje nastavili najstariji odbornik u SO Lebane Gojko Marjanović i dva najmlađa odbornika. Posle verifikacije mandata novim odbornicima prešlo se na rad po dnevnom redu odnosno izboru novog lokalnog rukovodstva.

Sednica SO Lebane 04
Srđan Jović, predsednik SO Lebane i Goran Jović, zamenik predsednika opštine Lebane

Srđan Jović, inače po struci ekonomsita kadar SPS-a obavljaće i dalje funkciju predsednika SO Lebane, a njegov zamenik biće Goran Jović, magistar ekonomskih nauka, funkcioner  SNS-a i predsednik Regionalne privredne komore Leskovac za Jablanički i Pčinjski okrug. Jović je istako da u opštini Lebane ne treba više da bude podela već da se svi zajedno trude da pomognu da Lebane posle dužeg perioda krene napred. Jović je još dodao i da neće biti revanšizma. Izabrani su i sekretar i zamenik sekretara SO Lebane, a ove funkcije obavljaće Aleksandar  Stojanović, diplomirani pravnik sa pravosudnim ispitom, inače kadar SPS-a i Bratislav Islamović iz SNS-a. Potom se prešlo na izbor predsednika opštine i članova opštinskog veća.

Sednica SO Lebane 01
Zoran Ilić Ilka, novi predsednik opštine Lebane

Na predlog predsednika SO Lebane Srđana Jovića za novog predsednika, sa 30 glasova za, izglasan je Zoran Ilić Ilka, diplomirani doktor  veterinarske medicine iz SNS-a, koji je već obavljao ovu funkciju. Zahvaljujući se na izboru odbornicima novoizabrani predsednik opštine Lebane je rekao da će se zalagati za jedinstvo oko programa napretka opštine Lebane i naglasio da će se truditi da svi rade kao tim, a zarad boljitka života građana opštine Lebane. Njegov zamenik biće Ivan Bogdanović, diplomirani menadžer i preduzetnik kadar SNS-a.

Izabrano je i opštinsko veće od 11 članova, koje je predložio novi predsednik Zoran Ilić. Inače glasanje za izbor svih funkcionera je bilo tajno, a vodila ga je tročlana komisija sastavljena od predstavnika odborničkih grupa.

Novi odbornici su na kraju sednice izglasali i odluku kojom se usvaja godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta opštine Lebane za 2016. godinu.

Sednica SO Lebane 03 Sednica SO Lebane 08 Sednica SO Lebane 09

Na samom kraju sednice Goran Jović, novoizabrani zamenik predsednika SO Lebane dao je predlog da se odbornici odreknu današnjih dnevnica, zarad kupovine dve klime od kojih bi jedna bila postavljena u skupštinskoj sali, a druga da bude donirana lebanskom Domu zdravlja. Ovaj predlog je naišao na odobravanje većine odbornika. Jović je naglasio da je ovaj predlog dao da lepo i sa srećom krenu rukovođenju opštine Lebane.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top