Opština Medveđa pomogla samohranoj majci u štampanju dečijeg romana „Čarobna zemlja“

Autorka dečijeg romana, Marija Ivanović, koja živi i radi u Lecu (opština Medveđa), kao samohrana majka jedne devojčice usudila se da svojoj ćerki ispuni želju i napiše nešto što nije mogla nigde da pročita.

U njenoj misiji, lokalna samouprava opštine Medveđa je dala svoj veliki doprinos i pomogla da se njen prvenac nađe na policama knjižara i ugleda svetlost dana.

Marija Ivanović je tim povodom prvi primerak dečijeg romana „Čarobna zemlja“ poklonila predsedniku opštine Medveđa, Nebojši Arsiću, uz duboku zahvalnost svima koji su njenu molbu za novčanu pomoć za štampanje knjige, videli kao pružanje ruke podrške onima koji se usude da ostvare svoje želje.

Knjiga je namenjena dečijem uzrastu i može se naći u svim bolje snabdevenim knjižarama poput Delfi knjižare, Korisna knjiga, Nova poetika.

U ovom romanu namenjenom deci, ali u kome podjednako mogu naučiti, ili se bar podsetiti i odrasli, autorka kao indirektni učesnik priče, neprimetno se sklonila u stranu i prepustila ga svojoj mladoj čitalačkoj publici da ga čitanjem prihvate, usvoje, izaberu, njim se predodrede i u njemu pronađu sve emocije koje se ne nalaze samo na stranicama knjige već i duboko u njihovim čistim dečjim dušama.

Kako u predgovoru piše, postoje deca sa dubokim emocijama, tj. ona koja živopisno proživljavaju i promišljaju svet koji ih okružuje. Za takvu decu svet mašte i zbilje u književnosti je svet u kome se napajaju čarolijom, životnošću i umnošću, baš onakav kakav vas čeka ako zaronite u roman avanture i magije, mudrosti i lepršave dečje igre – u roman Čarobna zemlja Marije Ivanović. Porodica iz romana, Ivanov živi u bojama vesele graje i sloge, tri generacije svojih članova. Kada se obližnja Čarobna zemlja nađe u odsudnom trenutku za sopstveni opstanak, njihova predstavnica LJupka Voletić biće prinuđena da potraži pomoć od najmlađih. Tada će četiri nevina dečja srca Lili, Dakijan, Vedron i Jan svojom čistotom, pameću i vrlinama pokušati da nadigraju zlo i tamu i zauvek oslobode svet od nepravde, nasilja, okrutnosti i pakosti.

infocentarjug.rs

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top