ZAVRŠENA ADAPTACIJA ŠKOLE U ŠUMANU

Predstavnici lokalne samouprave opštine Lebane posetili su juče istureno odeljenje OŠ „Vuk Karadžić“ u selo Šumane. Razloga za ovu posetu je bilo više, završena je adaptacija škole, uvedeno je grejanje, izgrađena je prostorija za ostavu a svim đacima od prvog do četvrtog razreda podeljeni su rančev sa školskim priborom.

Šumane5
„Lokalna samouprava je preoznala potrebe isturenih odeljenja osnovnih škola za uređenjem i proširenjem njihovih kapaciteta a primer potrebe je i adaptacija ove škole. Ovo istureno odeljenje u Šumanu ima dugu tradiciju, napravljeno je još 1925. god. a počela je sa radom 1927. godine. Ova škola trenutno broji 44 učenika. Završeni su svi radovi koji su bili planirani, uvedeno je grejanje i ova škola sada može nesmetano da radi“ – rekao je Goran Janjić, predsednik opštine Lebane.

Šumane2
I zaista, ono što smo imali priliku i sami da vidimo, stara škola postala je kao nova, novi krov, izbetonirana staza od kapije do škole, sređeno školsko dvorište.

Šumane1

Ipak najveća radost dece je bila kada su svi dobili na poklon rančeve i školski pribor.

 

 

 

Šumane6
„Uskoro će učenici dobiti nove klupe i stolice. Nama je jako bitno da naša deca imaju sve uslove, od toplih učionica do udobnih stolica. Ovo istureno odeljenje ima dve učionice, radi se dvosmenski i imamo jednu učionicu predškolskog obrazovanja“ – rekao je Dragan Jović, direktor OŠ „Vuk Karadžić“ u Lebanu.

Šumane3
Ove radove, u vrednosti od milion dinara, finansirala je lokalna samouprava Lebane.

Šumane8

Scroll to Top