U NEMAČKOJ GRAĐANI ORGANIZOVALI ZAJEDNIČKI DORUČAK SA MIGRANTIMA

Slika koja je danas obišla svet. Oko 1.200 osoba u nemačkom gradu Haleu pozvalo je izbeglice u tom gradu na zajednički doručak.
Građani Halea postavili su na centralnom trgu stolove sa hranom i pozvali sve građane i izbeglice da im se pridruže kako bi zajedno doručkovali. Ovakva reakcija usledila je kao oštar protest građana protiv ksenofobne politike Nacionalne demokratske partije. Stanovnici Halea na ovaj način ogradili su se od politike Nacionalne demokratske partije i njenih pripadnika, i pokazali razumevanje prema ljudima koji su bili prinuđeni da napuste svoje domove u ratom razorenim zemljama.
Desničarska Nacionalna demokratska partija je organizovala proteste zbog planova da se bivša prodavnica tehničke opreme u Heidenu upotrebi kao smeštaj za tražioce azila. Nekoliko stotina demonstranata blokiralo je u petak put koji vodi ka mestu na kojem treba da bude izgrađeno sklonište za izbeglice, a policijske snage su koristeći suzavac uspele da rasteraju okupljene desničare.
Nemačka je prihvatila destine hiljada izbeglica koje pristižu svakog meseca mahom iz zemalja Bliskog istoka. Prema poslednjim podacima, očekuje se da će u ovoj godini u Nemačku stići oko 800.000 izbeglica.
Izvor:B92

Scroll to Top