U Leskovcu danas održan simpozijum pod nazivom „Novine u lečenju karcinoma dojke“

U Narodnom pozorištu Leskovac danas je održan simpozijum pod nazivom „Novine u lečenju karcinoma dojke“.

Simpozijum su organizovali Srpsko onkološko društvo i Srpsko lekarsko društvo okružne podružnice Leskovac i na njemu se govorilo u dve sesije, koje su obuhvatile hiruške principe i i sistemski i radioološku dijagnostiku i terapiju.

Seminar je otvorio gradonačelnik Leskovca, dr Goran Cvetanović.

„Ono što je najbitnije u medicini jeste prevencija. Prevencija je od naročitog značaja kada su u pitanju maligna oboljenja jer pravovremeno reagovanje može spasiti nečiji život, a upravo je karcinom dojke jedno od najzastupljenijih oboljenja. Danas ćete čuti predavanja o jednoj od najzastupljenijih bolesti kod žena u svamrenom dobu. Kao lekar svestan sam značaja koji imaju ovakvi skupovi. Ponosan sam na činjenicu da se jedan ovakav skup održava danas u našem gradu i što su ovde eminentni stručnjaci u ovoj oblasti“ – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

„Opšta bolnica Leskovac uživa veliki ugled i poštovanje kolega iz Srbije ali i čitavog regiona. To dokazuje današnji skup, ali i brojne nagrade koje je naša bolnica osvojila. Za zdravlje svakog pojedinca je, pored ostalih, odgovorna i lokalna samouprava i njeno rukovodstvo. Leskovačka bolnica pokriva područje sa preko 230.000 stanovnika i zbog toga smo do sada uložili puno sredstava u ovu ustanovu. Zbog toga smo pokrenuli projekat rekonstrukcije leskovačke bolnice koji je vredan 15 miliona evra i 6 miliona evra za savremen aparate. Zahvalan sam i lekarima koji su svojim znanjem i umećem zaslužili da leskovačka bolnica bude prva u kojoj je jedan ovako veliki projekat započet i čija je realizacija u toku“ – kazao je gradonačelnik dr Goran Cvetanović.

Član Organizacionog odbora seminara dr Predrag Ivanović zahvalio je predavačima i kolegama koji učestvuju u radu ovog stručnog skupa.

„Ovo je poseban dan za struku u Leskovcu. Imamo goste, eminentne predavače iz Beograda koji će govoriti o lečenju karcinoma dojke. Zahvaljujem doktoru Nebojši Ivanoviću sa kojim dugo radimo i koji sarađuje sa našom bolnicom. Ukupno gledano imamo izuzetne odnose sa KBC Bežanijska kosa koji pripada grupi vrhunskih srpskih zdravstvenih institucija. U bolnici u Leskovcu su počeli radovi na rekonstrukciji, koja donosi potpuno novu opremu i opsežne građevinske radove i to pre svega zahvaljujući angažovanju gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića i njegovog tima. Zahvaljujući njima i Vladi Srbije Opšta bolnica Leskovac će imati uslove na nivou zdravstvenih ustanova evropskog ranga“ – rekao je dr Predrag Ivanović.

Na simpozijumu su učestvovali lekari iz cele Srbije.

 

(ICJ)

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top