Otvoreni 23. Radio-dani RAB Srbije – Radio Medveđa novi član RAB-a

Dvadeset treći Radio-dani RAB Srbija juče su, na Zlatiboru, u hotelu ,,Mona“, svečano otvorili  Slavica Trifunović, pomoćnica ministra kulture i informisanja, Gordana Predić, savetnica potpredsednice Vlade Srbije i ministarke za kulturu i informisanje i Milan Todorović, generalni sekretar REMa, kao i Maja Raković, koja je predsednica RAB-a, udruženja koje je organizator Radio-dana.

Maja Raković, predsednica RAB-a
Slavica Trifunović, pomoćnica ministra kulture i informisanja

Maja Raković, predsednica RAB-a zamolila je sve prisutne da minutom ćutanja odaju poštu tragično preminulom direktoru JP Emisione tehnike Branku Gogiću.

Na jednom mestu našli su se vlasnici i direktori radio-stanica članica RAB Srbija i radio-stanica iz Hrvatske, BiH, Makedonije, urednici, voditelji i dizajneri zvuka, gosti iz drugih radijskih udruženja, novinarskih udruženja, radio i TV stanica. Od ove godine Radio Medveđa novi je član RAB-a Srbije. Ispred Radio Medveđe prisustvuju Žaklina Cvetković, Darko Antanasijević i Anastasija Anđelković.

Panelom  „Kuda ide vaša reklama“ počeli su 23. Radio-dani.  Moderator  Ferenc Berček (zamenik predsednice RAB Srbija), a panelisti: Robert Čoban (vlasnik i direktor Color Press Group, Novi Sad), Mugdim Šehalić (član Upravnog odbora Udruženja za tržišne komunikacije Srbije), Nikola Kovačević (direktor NAXI Media Mix, Beograd), Adnan Osmanagić (generalni direktor RSG group, BiH), Tomislav Jakobović (konsultant, Brand Media Consulting, Hrvatska), Dragan Mandić (account manager OMD Media, član Saveta RAB Srbija) i Tamara Mikuš (programska direktorka Šlager FM, Budimpešta- online).

Drugi panel je planiran za danas, 11. april, i nosi naziv „5G i DAB+ želje i mogućnosti“. Moderator će biti Maja Rakovic (predsednica RAB Srbija), a panelisti: Natalija Varagić (Sektor za elektronske komunikacije, Koordinator grupe, RATEL), Emir Povlakić (Rukovodilac sektora za dozvole, digitalizaciju i koordinaciju u emitovanju RAK, BiH), Zorana Bojičić (Direktor Tehnike Radio Beograda), Filip Elčić (Telekom Srbija), Janoš Muranji (Nagy frekvencija kft, Mađarska) i Ferenc Berček (zamenik predsednice RAB Srbija).

Rich McClear,  radijski ekspert i dugogodišnji direktor IREX Serbia na kratko će putem zum aplikacije razgovarati sa članicama RAB-a o radiju, kao i Bud Stiker, marketing stučnjak i konsultant iz SAD-a, koji će davati savete za prodaju radijske reklame.

Predavanja na 23. Radio-danima RAB Srbija imaće i ugledni gosti iz Mađarske. Đula Horvat, nekadašnji tehnički direktor Šlager radija, Class FM-a i Lanchid radija, koji je jedan od najvećih evropskih stručnjaka za radijsku studijsku tehniku, će govoriti o audio-procesorima, važnosti zvuka i evropskim standardima. Iz Mađarske  dolazi i Janoš Muranji, vlasnik i direktor Nagyfrekvencija kft  – frirme koja se 25 godina bavi merenjem, a Janoš je vodeći stručnjak na temu emisione tehnike. Njegovo predavanje će nositi naziv „Novi standardi u prenosima modulacije, nove mogućnosti i nove tehnike, evropski standardi“.

Mugdim Šehalić, član Upravnog odbora Udruženja za tržišne komunikacije Srbije govoriće na temu ,,Kako se oglašavati u vreme krize“, a Srđan Merković iz Novog Sada (Reklamna agencija Poenta) će imati predavanje „Ko su gospodin Lufs i Ebu R 128 i šta oni hoće?“

Goranka Jednak Maksimović je predstavnica RadioDays Europe i njeno predavanje ,,Radio: dve godine kasnije… „ će biti o tome koga je radio osvojio, šta je pandemija odnela radijskim slušaocima i zašto je ulaganje u audio sadržaj na zahtev sve prisutnije.

Iz Beograda nam stiže Nevena Azinović, kreativna direktorka NAXI radija i ona će govoriti o tome šta mladi očekuju od radija.

Skup će biti zatvoren u utorak 12. aprila Skupštinom RAB-a.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top