Turistička organizacija opštine Bojnik, organizovala je takmičenje u pripremanju riblje čorbe i radanskog gulaša pod nazivom „Zlatni kotlić Bojnika 2021“. Profesor Aleksandar Kostić i učenici Tehničke škole „Boško Krstić“ su rekli da je tajna pripreme u upotrebi više vrsta ribe i ljubavi koja se uloži u pripremi riblje čorbe. Gulaš kao tradicionalno jelo takođe zahteva osim kulinarskog umeća i puno ljubavi koja se ulaže u njegovu pripremu, kazao je Danilo Krivokapić ispred ekipe „Zmaj sa Radana“.
Prvo mesto u kuvanju riblje čorbe i radanskog gulaša zauzela je ekipa Džek iz Lapotinca, drugo mesto ekipe Zmaj sa Radana I i II i treće mesto u obe kategorije osvojila je ekipa Tehničke škole „Boško Krstić“ iz Bojnika, kazao je direktor Turističke organizacije Bojnik, Mladen Đorđević.
O kvalitetu najbolje pripremljenog kotlića odlučivalo se na osnovu određenih kriterijuma kao što su ukus, boja, pikantnost, skuvanost ribe i mesa kao i opšti utisak.
Prva nagrada je kotlić, druga skara i treća tanjirača za roštilj.
Pobednici Dušan Pejčinović i Darko Jović iz ekipe Džek kažu da su učestvovali na takmičenju zbog druženja, i da nagrade nisu očekivali.
Posetioci manifestacije koja je ove godine održana po peti put su imali priliku da degustiraju riblju čorbu i radanski gulaš. Takmičenje je održano na keju pored Puste reke.
Manifestaciju je posetio i predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović, prenosi televizija 4S.