CARSKA SALATA…

Za pripremu Carske salate potrebni su sledeći sastojci:
4 kg paprika
3 kg sargarepa
3 kg karfiol
Zacini:
Po ukusu persun
Po ukusu beli luk
Zaliv:
1/2 l ulja
1 l sirce
300 gr soli
300 gr secera
1 ( 10 gr ) salicil

Priprema:
1. Povrce iseckati i staviti u jednu veliku šerpu, dodati secakni peršun i beli luk ( bolje je kasnije to dodati ) i zaliv.
2. Ostaviti pokriveno 1 dan, povremeno promešati rukom za to vreme i puniti tegle tako što ćete zahvatati povrće sa sokom i kad bude nepuna tegla, pritisnuti da povrće pusti i svoj sok ( ja imam malu kutlaču i njom punim i pritiskam ) i kad napunite teglu i tečnost pokrije povrće, stavite plastične resetkice da pritisnu povrće na dole i zatvorite tegle.
Posluživanje
Beli luk i peršun staviti kad ređate, između redova povrća jer se oboji tečnost ako se peršun stavi odmah.
Koristiti alkoholno sirće.

Scroll to Top