Radovi na izgradnji dovodnog cevovoda i rezervoara za vodu u Pečenjevcu

Radove na izgradnji vodovodne mreže u severnom delu grada, koji podrazumevaju izgradnju dovodnog cevovoda i rezervoara za vodu u Pečenjevcu, obišao je danas gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović. Vrednost ove investicije finansirane iz gradskog budžeta je 38,4 miliona dinara, kojima će se izgraditi cevodod u dužini od 1590 metara i rezervoar za vodu zapremine 500 metara kubnih.

Cvetanović je istakao da stanovnici naseljenih mesta u ovom kraju koriste vodu za piće iz bunara i izvora, koji su nisu uvek sanitarno bezbedni, i da će se izgradnjom glavnog dovoda i razvodne mreže u svim selima trajno rešiti problem vodosnabdevanja zdravom pijaćom vodom.

„Ovi radovi su nastavak velikog projekta izgradnje severnog kraka vodovodne mreže, u koji je dosad uloženo oko 165 miliona dinara. Moram da istaknem da je u zamenu i izgradnju vodovodne mreže od kada smo preuzeli odgovornost uloženo oko 940 miliona dinara, čime je izgrađeno ili rekonstruisano preko 100 hiljada metara mreže.

Lokalna samouprava grada Leskovca predano radi na poboljšanju kvaliteta života svih naših stanovnika, što ove investicije i potvrđuju. Rešavanje problema sa vodosnabdevanjem postavili smo kao svoj prioritet i ovakvim projektima nastojimo da svi stanovnici sa teritorije grada Leskovca imaju pristup zdravoj, ispravnoj pijaćoj vodi“, kazao je gradonačelnik Cvetanović.

„Predmet ovog ugovora je izgradnja potisnog cevovoda prečnika 280 milimetara i gradi se od polietilena. Biće ugrađeno i 12 podzemnih hidranta i ovi radovi predstavljaju preduslov za vodosnabdevanje severnog dela grada teritorije grada Leskovca. Radovi se odvijaju planiranom dinamikom. Posedujemo i projektno tehnkčku dokumentaciji i grad je obezbedio građevinsku dozvolu za sekundarnu vodovodnu mrežu u Pečenjevcu. Čekmin takođe poseduje dokumentaciju, a za Lipovicu je završeno idejno rešenje“, rekao je direktor JP Urbanizam i izugradnja Novica Niklić.

Načelnik GU Leskovac Miloš Cvetanović se zahvalio gradonačelniku za razumevanje problema vodosnebdevanja na severu i kazao:

„Stanovnici ovog dela Leskovca se bore za vodosnabdevanje od osamdesetih godina i sada je krenulo rešavanje ovog problema, zato je ovo istorijski trenutak jer su se izgradnjom cevovoda i rezervoara stekli uslovi da se sela snabdevaju vodom i počnu da se grade sekundarne vodovodne mreže“.

„Rezervoar je armirano betonski, predv iđen sa dve komore, zapremine 2 puta po 250 kubika. Cilj izgradnje je pokrivanje svih neophodnih gubitaka u mreži kako bi svi korisnici imali dovoljan pritisak. Ovaj rezervoar je namenjen za naseljena mesta, Pečenjevce, Brestovac, Kutleš, Brejanovce, Razgojnski Čifluk, Čekmin, Lipovicu, Draškovac, Šarlince, Donje Brijanjre i Živkovo. Ovi radovi su nastavak izgradnje severnog kraka vodosistema Barje“, kazala je LJiljana Mihajlović tehnički direktor JP Urbanizam i izgradnja.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top