Počinju Javni radovi u Lebanu, Medveđi i Vlasotincu

U tri opštine Jablaničkog okruga, Lebanu, Medveđi i Vlasotincu, počinju Javni radovi na kojima će biti angažovano ukupno 95 nezaposlenih lica sa evidencije NSZ.

Lebane/Medveđa/Vlasotince – U skladu sa programom rada Filijale Leskovac u pogledu realizacije lokalnih akcionih planova zapošljavanja za 2016. godinu, na području opština Lebane i Medveđa od 20.08.2016. godine realizovaće se projekti javnih radova. Nacionalna služba za zapošljavanje i opštine Lebane i Medveđa zajednički finansiraju ove projekte, i to opština Lebane finansijski učestvuje sa 1.200.000 dinara a NSZ sa 2.800.000 dinara u realizaciji 6 projekata; dok opština Medveđa iz svog budžeta izdvaja 1.000.000 dinara, a NSZ  962.600 dinara za realizaciju 3 projekta javnih radova.
Panorama Lebana
Na području Lebana na 6 javnih radova biće angažovano 42 lica u trajanju od 3 meseca. Izvođači javnih radova su: Radanska ruža doo, Udruženje ARKA, Centar za socijalni rad (kod ova tri izvođača realizovaće se javni radovi iz oblasti socijalne, humanitarne i kulturne delatnosti), JKP Komunalac, JKP Vodovod i Turistička organizacija opštine Lebane (ova tri izvođača realizuju projekte iz oblasti održavanja i obnavljanja javne infrastrukture).
Na području Medveđe na tri javna rada biće angažovano 27 lica u trajanju od 2 meseca (dva javna rada) i 3 meseca (jedan javni rad). Izvođači su: Direkcija za urbanizam i izgradnju opštine Medveđa, Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Gejzer“ (kod ova dva izvođača realizuju se javni radovi iz oblasti održavanja i zaštite životne sredine) i Dom zdravlja Medveđa koji realizuje projekat „Pomoć i nega starim i socijalno ugroženim licima“ u trajanju od 3 meseca i to iz oblasti socijalne, hunanitarne i kulturne delatnosti.
Panorama Medveđe
U Vlasotincu će za pet javnih radova vrednosti 1.917.000 hiljada dinara biti angažovano 26 osoba. U ovoj godini, prema lokalnom akcionom planu zapošljavanja, grad Leskovac nije predvideo izvođenje javnih radova na svojoj teritoriji.
Javni radovi su mera aktivne politike zapošljavanja koja ima za cilj radno angažovanje prvenstveno teže zapošljivih nezaposlenih lica i nezaposlenih u stanju socijalne potrebe, kao i ostvarivanje određenog društvenog interesa. Prioritet prilikom uključivanja u javne radove imaju nekvalifikovana i niskokvalifikovana lica, viškovi zaposlenih, osobe sa invaliditetom, stariji od 50 godina, mladi do 30 godina, korisnici novčane socijalne pomoći preko centara za socijalni rad. Sa licima uključenim na javnim radovima izvođač zaključuje ugovor o privremenim i povremenim poslovima u vremenskom trajanju koje je usklađeno sa trajanjem javnog rada. Za pun fond radnih sati u toku meseca iznos naknade za obavljeni posao je do 18.000 dinara po licu ili srazmeran iznos za broj ostavrenih radnih sati. Na taj iznos plaćaju se porez i doprinosi za obavezno socijalno osiguranje u skladu sa pozitivnim propisima. Licima pripada i iznos naknade putnih troškova za dolazak i odlazak sa posla u visini do 1.500 dinara za svaki mesec angažovanja (pod uslovom da lice koristi uslugu javnog prevoza).

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top