PIO se oglasio povodom hapšenja veštaka

Fond penzijskog i invalidskog osiguranja saopštio je juče, povodom hapšenja službenika Fonda PIO osumnjičenog da je kao lekar veštak uzeo mito za reviziju invlidske penzije, da je u pitanju veštak Fonda PIO, koji je uhapšen van prostorija Fonda, kao i da u konkretnom predmetu revizije postupak nije okončan, ali da osuđuje bilo koju vrstu ličnog čina koja podrazumeva nepravilnost i nezakonitost u radu.

„Imajući u vidu značaj revizije invalidskih penzija, Fond PIO je organizovao postupak revizije po strogim i visokostručnim kriterijumima, odnosno predviđeno je da pregled obavlja  tročlana lekarska komisija, uz obavezan dodatni pregled u Funkcionalnoj dijagnostici, nakon čega se donosi jednoglasna odluka Komisije. Što se tiče revizije konkretnog predmeta, postupak nije okončan“, navodi se u saopstenju Fonda PIO.

Fond PIO navodi da kao i uvek, sarađuje sa MUP-om i inicira zajedničke aktivnosti u cilju otklanjanja svih nepravilnosti u sistemu Fonda, a kako bi se iskorenile nepravilnosti i zloupotrebe službenog položaja u Fondu.

Fond PIO navodi i da obavlja poslove iz svoje nadležnosti vrlo odgovorno i profesionalno i osuđuje bilo koju vrstu ličnog čina koja podrazumeva nepravilnost i nezakonitost u radu, što se odnosi kako na primanje tako i na davanje mita i pokušaj da se na taj način ostvari neko pravo iz penzijskog i invalidskog osiguranja.

U saopštenju PU Smederevo ranije danas navedeno je da je u Smederevu uhapšen I.Lj. (59) iz Beograda,  zbog postojanja osnovane sumnje da je, kao službeno lice Sektora za medicinsko veštačenje PIO fonda Republike Srbije, izvršio krivično delo primanje mita.

Osumnjičeni se tereti da je, koristeći svoj položaj lekara-veštaka u komisiji za reviziju invalidskih penzija, od korisnika invalidske penzije iz Smedereva zahtevao novac u iznosu od 1.000 evra, kako bi u postupku revizije dao pozitivno mišljenje i omogućio korisniku da i dalje prima invalidsku penziju, navedeno je u saopštenju poloicije.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top