Na 47. skupštini održani su izbori za organe SKGO, na čelu Odbor za urbanizam, stanovanje i izgradnju izabrana opština Lebane

Na 47. skupštini održani su izbori za organe SKGO, a organizacijom tokom naredne dve godine predsedavaće Grad Sombor.

Memorandum o nastavku saradnje u pružanju paketa podrške u oblasti upravljanja ljudskim resursima u 50 gradova i opština u Srbiji, a u okviru projekta „Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi“, potpisan je  na 47. Skupštini Stalne konferencije gradova i opština u Srbiji (SKGO). Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić kazao je da će tih 50 lokalnih samouprava imati konstantu i kontinuiranu ekspertsku podršku koja će im pomoći da uspostave i unaprede sistem za upravljanje ljudskim resursima.

Na održanoj skupštini, SKGO je birao nove članove Predsedništva, članove i predsednika Nadzornog odbora, predsednike odbora, kao i predsednika SKGO.

Ovom prilikom izabrani su i članovi Predsedništva SKGO, a u mandatu 2020-21. organizacijom će upravljati: Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac, Smederevska Palanka, Kruševac, Leskovac, Subotica, Surdulica, Zrenjanin, Sombor, Odžaci, Beočin, Kraljevo, Užice, Loznica, Vrnjačka Banja, Smederevo, Medijana (Niš), Pirot, Svrljig, Savski Venac i Vračar. Predsednik Nadzornog odbora je opština Aranđelovac, dok su članovi Pantelej (Niš), Trstenik, Blace i Mali Zvornik.

Lokalne samouprave, predsedavajući resornih odbora SKGO su:

  • Odbor za sistemska pitanja i upravu – Batočina
  • Odbor za finansije i javnu imovinu – Čačak
  • Odbor za ekonomski razvoj – Kuršumlija
  • Odbor za komunalne delatnosti i energetiku – Gadžin Han
  • Odbor za obrazovanje, kulturu, omladinu i sport – Palilula (Beograd)
  • Odbor za životnu sredinu i vanredne situacije – Vrbas
  • Odbor za zdravlje i socijalnu politiku – Dimitrovgrad
  • Odbor za urbanizam, stanovanje i izgradnju – Lebane

„Opštine u Srbiji su nam po drugi put ukazale poverenje i to je veoma značajno za ovako malu opštinu kao što je naše Lebane. Predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović predsedavaće Odborom za urbanizam, stanovanje i izgradnju u još jednom mandatu, u trajanju od dve godine“ – poručuju iz lokalne samouprave.

Tokom radnog dela Skupštine usvojeni su sledeći dokumenti: Zapisnik 46. skupštine SKGO, Godišnji izveštaj o radu SKGO za 2019. godinu, Odluka o izmenama i dopunama Odluke o broju, delokrugu i funkcionisanju odbora SKGO, zatim su usvojene i Izmene i dopune Pravila za izbor članova Predsedništva SKGO, predsednika SKGO, članova Nadzornog odbora SKGO i predsednika Nadzornog odbora SKGO, kao i predsednike odbora SKGO. Na kraju, usvojen je i Izveštaj Nadzornog odbora o materijalno-finansijskom poslovanju SKGO za 2018. godinu i prvih 10 meseci 2019. godine sa predlogom Odluke.

 

Info centar juga

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top