Led rasveta u još jednoj ulici u Leskovcu

Završeni su radovi na ugradnji uličnog osvetljenja sa LED izvorom svetlosti u ulici Rade Žunić u Leskovcu. Time je još jedna leskovačka ulica dobila savremenu rasvetu, a njeni stanovnici zahvaljujući boljem osvetljavanju sada se mogu bezbednije kretati.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je rekao da je ovakva vrsta radova značajna zbog toga što direktno utiče na kvalitet života građana i da će Leskovac i u predstojećem periodu nastojati da još intenzivnije radi sa tim ciljem.

„Sredstva za ove radove u iznosu od 11,78 miliona dinara obezbeđenja su iz budžeta grada Leskovca. Ova značajna investicija, koja je prema rečima meštana veliki boljitak u odnosu na prethodno stanje, nije prvo ulaganje u ovo naselje, odnosno ulicu Rade Žunić. Podsetiću vas da smo prošle godine izvršili rekonstrukciju vodovodne mreže i da je grad investirao 20,4 miliona dinara. U budućnosti, u zavisnosti od mogućnosti Puteva Srbije, očekuju nas radovi na trotoaru i rekonstrukciji kolovoza kompletne ove ulice. O preciznim datumima ne možemo govoriti, s obzirom na to da se radi o državnom putu i da će u projekat biti uključeno nadležno ministarstvo i pomenuto preduzeće. Radovi bi trebali da budu izvedeni na oko kilometar i 800 metara, a predračunska vrednost je oko milion evra. Ukoliko Putevi Srbije ne započnu ovaj projekat, i ukoliko dobijemo njihovu saglasnost, radove ćemo finansirati iz lokalnog budžeta“, kazao je gradonačelnik, dodao da je sa pomenutim preduzećem već dogovoreno da se uradi tri kilometra puta ka Vučju na delu gde se nalazi kocka, najavio radove na putu ka Lebanu i podsetio da se ugradnjom LED rasvete ostvaruju velike uštede u potrošnji električne energije i na činjenicu da je lokalna samouprava putem JPP-a sa kompanijom Keep Light na teritoriji čitavog grada sprovela zamenu starih i neefikasnih svetiljki novim i savremenim LED svetiljkama.

„U okviru ovog projekta, vrednog 9,2 miliona evra, izvršena je implementacija ukupno 13.344 komada svetiljki i reflektora na teritoriji Grada Leskovca“, rekao je gradonačelnik i zaključio da se u Leskovcu ulaže u infrastrukturu, da se grad razvija, i podsetio da će samo tokom ove nedelje tri privredna subjekta otvoriti nove objekte.

Novica Nikolić direktor JP Urbanizam i izgradnja je kazao da su postavljena 63 nova stuba i isto toliko svetiljki, da je položeno oko 1600 metara kabla i da sada napajanje ide od dve trafostanice.

Meštanin ulice, Bratoljub Cvetković, je rekao da ova investicija mnogo znači stanovnicima i da su se u ranijem periodu zbog lošeg osvetljenja često događale saobraćajne nesreće. Pohvalio je radove na osvetljenju uz konstataciju da je sada sve perfektno osvetljeno i da je vidljivost „kao na dlanu“.

infocentarjug.rs

 

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top