JKP Jedinstvo Bojnik od gubitaša do profitabilnog preduzeća

Javno komunalno preduzeće Jedinstvo iz Bojnika dolaskom Borisava Ilića na mesto V.D. direktora uspelo je da za godinu dana reši nagomilane probleme i da od preduzeća u kojem su kasnile plate 15 meseci postane preduzeće koje je profitabilno i gde se sada zarade isplaćuju redovno.

Kada je prošle godine došao na mesto V.D. direktora JKP Jedinstvo u Bojniku Borisav Ilić zatekao je katastrofalno stanje. Preduzeće je bilo u velikim problemima, sa viškom zaposlenih, plate su kasnile više od godinu dana, naplata je bila izuzetno loša. Ove godine slika u preduzeću je potpuno drugačija.

„Dolaskom na ovu funkciju zatekao sam 21. zaposlenog i mi smo taj broj morali da prepolovimo a sve u skladu sa zakonom o maksimalnom broju zaposlenih u javnoj upravi. Po odluci SO Bojnik mi smo morali da broj smanjimo za 11 zaposlenih. Svi radnici koji su bili višak dobili su ili novčanu nadokandu uz sporazumni raskid radnog odnosa ili su  otišli kao tehnološki višak uz odgovarajuću otpremninu u skladu za Zakonom“ kaže za Info centar juga Borisav Ilić. 

On napominje da su svim radnicima koji su otišli iz preduzeća isplaćene i sve zaostale zarade koje su kasnile više od godinu dana. Plate su određenom dinamikom isplaćene i radnicima koji su ostali da rade u preduzeću, a takođe se redovno isplaćuju i ostale naknade poput putnih troškova.

Stanje u preduzeću je sada stabilno, nelegalni priključci su svedeni na minimum, naplata je poboljšana. „Još uvek imamo po neki nelegalni priključak ali se dosta uspešno borimo sa tim. Ja ovim putem pozivam sve građane da i ako imaju nelegalni priključak to rešimo sporazumno jer je mnogo jeftinije nego kada se to rešava preko suda. I naplatu smo poboljšali. Redovno smo slali opomene, molbe i račune. Sklapali smo sporazume o izmirenju duga na rate, što je veliki broj građana iskoristio i sada redovno plaćaju svoje račune i zahvaljujući tome i opstajemo“ naglašava Ilić. 

Ilić dodaje da mu je cilj da se preduzeće i dalje modernizuje nabavkom novih radnih mašina.

„Do kraja godine dobićemo mašinu za sečenje asfalta i valjak kako bi mogli da održavamo ulice i puteve u opštini Bojnik. U planu nam je da nabavimo i kamion sa platformom za održavanje ulične rasvete u Bojniku i okolnim selima“ ističe Ilić. 

Bager ćemo najverovatnije prodati u staro gvožđe

Na sednicama SO Bojnik ovo preduzeće i njen direktor su veoma često prozivani za bager koji je vlasništvo ovog preduzeća a koji je već nekoliko godina pokvaren u selu Stubla. Ilić kaže da je taj problem nasleđen od prethodnog rukovodstva i da je bager pokvaren duže vreme i nemarom prethodnih direktora ovog preduzeća tako pokvaren je ostavljen na mestu gde je prestao sa radom.

Bager je sada potpuno uništen i ne isplati se njegova popravka jer već godinama stoji na tom mestu i zarastao je u travu i korov.

„Bager je rashodovan, delovi su pokradeni i nije moguće da se pokrene i zbog toga ću da uputim zahtev našem osnivaču, opštini Bojnik,  da raspišemo licitaciju da ga prodamo u staro gvoždje. Ne znam tačno koliko godina bager tamo stoji, ali ja hoću da taj problem konačno rešimo“ ističe Ilić.

 

 

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top