U Medveđi potpisani ugovori za medijske projekte

Predstavnici medija čiji su projekti odobreni na Konkursu za sufinansiranje medijskih sadržaja od javnog interesa na teritoriji opštine Medveđa, potpisali su danas ugovore sa načelnicom Opštinske uprave opštine Medveđa, Svetlanom Todorović.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i predsednik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić.

Arsić je kazao da je opština Medveđa uvek bila otvorena za saradnju sa svim medijima i da će tako biti i u buduće ali da se u rad tročlane komisije lokalna samouprava nije mešala.

„Ove godine konkurisalo je 27 medijskih kuća. Tri medijske kuće nisu ispunjavale uslove u samom startu, od 24 preostalih projekata, opština Medveđa izdvojila je ove godine  4.750.000,00 dinara ta sufinansiranje 7 projekata. Lokalna samouprava se nije uključivala u izboru ali nam je bilo bitno da mediji iz Medveđe budu sagledani. Što se tiče komisije smatramo da su doneli ispravnu odluku“ – kazao je Arsić.

Svetlana Todorović, načelnik Opštinske uprave u Medveđi kazala je da su za medije izvojena velika novčana sredstva  i da očekuje da svi koji su dobili mogućnost da svoje projekte realizuju u ovoj godini, to učine odgovorno i na kvalitetan način.

„Za sva davanja iz budžeta opštine Medveđa koja se odnose na konkurse za medije, udruženja, verske zajednice kao i za sportska udruženja, na kraju godinje svako od potpisnika se obavezuje da opravda sredstva i da ih potroši u skladu sa projektom i programom koji je dobio. U obavezi su svi da posle kalendarske godine u kojoj se realizuju projekti, dostave finansijske i narativne izveštaje  i po potrebi druge dokaze. Pravdanje sredstava je nešto o čemu ne pregovaramo, ne razgovaramo i ove godine smo, kao i prošle, radili naš interni revizor, u saradnji sa službenicima iz odeljenja za finansije, uradili kontrolu svakog projekta i podneo izveštaj za sva finansiranja koja su po ovim osnovama bila iz budžeta opštine Medveđa. Utvrdili smo kod malog broja učesnika na konkursima da nisu opravdali sredstva, odnosno da su nenamenski trošili sredstva, kao načelnik Uprave našem pravobranilaštvu ustupila sam kompletnu dokumentaciju na postupanje zato što nenamensko trošenje sredstava iz budžeta nćemo tolerisati“ – kazala je Svetlana Todorović, načelnik OU Medveđa.

 

Zapisnik o sprovedenom konkursu za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Medveđa u 2018. godini možete pogledati na sledećem linku  www.medvedja.org.rs/images/stories/zap_zak_komisije.pdf 

   

   

(ICJ)

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Najnovije
Najstarije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top