Info sesije o pozivu za dodelu sredstava za podršku romskoj zajednici

Informativni dani o procesu dodele bespovratnih sredstava organizacijama civilnog društva koje se bave unapređenjem položaja romske zajednice, u organizaciji razvojnog programa Evropski PROGRES, biće održani u periodu od 2. do 14. juna 2016. godine u Nišu, Prokuplju, Bujanovcu, Vranju, Leskovcu i Novom Pazaru. Cilj informativnih sesija je upoznavanje organizacija sa programom podrške i neophodnim koracima – od prijavljivanja, preko učešća na javnom pozivu i kriterijuma za izbor projekata do dobijanja bespovratnih sredstava.

Evropska unija i Vlada Švajcarske će sa ukupno 150.000 evra podržati projekte koji će inicirati i realizovati mere u oblasti obrazovanja, zapošljavanja, stanovanja, socijalne i zdravstvene zaštite i bezbednosti i tako doprineti socijalnoj uključenosti Roma i Romkinja na lokalnom nivou. Pravo učešća na konkursu imaju romske i druge organizacije civilnog društva, kao i romske asocijacije, sa dokazanim iskustvom u sprovođenju projekata koji su usmereni na romsku zajednicu. Organizacije moraju da budu registrovane u jednoj od 34 lokalne samouprave obuhvaćene Programom ili sa sedištem izvan navedenih opština uz obavezno partnerstvo sa srodnim organizacijama u jednoj od programskih opština.

socijalno-ukljucivanje-web02Ocenjivanje projekata će se odvijati kroz dve faze. Prva faza podrazumeva dostavljanje koncepta projekta, dok će aplikanti koji uđu u uži izbor biti u obavezi da pohađaju program obuke kako bi ojačali svoje kapacitete za sprovođenje odabranih mera za unapređenje socijalno-ekonomskog polažaja romske zajednice. Samo one organizacije civilnog društva koje uspešno završe program obuke ispuniće uslov da konkurišu sa kompletnim predlozima projekta.

Rok za podnošenje koncepta projekta je ponedeljak 4. jul 2016. godine do 16 časova.

Aktivnosti Evropskog PROGRESa, programa koji doprinosi održivom razvoju južne i jugozapadne Srbije, Evropska unija i Vlada Švajcarske podržavaju sa ukupno 24,46 miliona evra. Program ima za cilj da ojača lokalnu administraciju, stvori povoljnije okruženje za razvoj infrastrukture i privrede kao i da poboljša sprovođenja politika u oblasti socijalne inkluzije. Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Opštine obuhvaćene programom – Novi Pazar, Ivanjica, Nova Varoš, Priboj, Prijepolje, Raška, Sjenica i Tutin na jugozapadu Srbije, kao i Prokuplje, Blace, Žitorađa, Kuršumlija, Leskovac, Bojnik, Vlasotince, Lebane, Medveđa, Crna Trava, Vranje, Bosilegrad, Bujanovac, Vladičin Han, Preševo, Surdulica, Trgovište, Brus, Aleksinac, Gadžin Han, Doljevac, Merošina, Svrljig, Babušnica, Bela Palanka i Knjaževac na jugoistoku zemlje.

Roma-infosesije01

RASPORED ODRŽAVANJA INFORMATIVNIH SESIJA PO OPŠTINAMA I GRADOVIMA

NIŠ
četvrtak, 2. jun 2016. u 13 časova

Deli Centar (Davidova 2)

* Sesija se održava za učesnike/-ce iz opština i gradova: Aleksinac, Babušnica, Bela Palanka, Gadžin Han, Knjaževac, Merošina, Gadžin Han i Niš

 

PROKUPLJE
petak, 3. jun 2016. u 13 časova

Sala Skupštine opstine, Nikodija Stojanovića 2

* Sesija se održava za učesnike/-ce iz opština: Blace, Kuršumlija, Prokuplje i Žitorađa

 

BUJANOVAC
sreda, 8. jun 2016. u 13 časova

Amfiteatar Ekonomskog Fakulteta iz Subotice u Bujanovcu (Karađorđa Petrovića bb)

* Sesija se održava za učesnike/-ce iz opština: Bujanovac i Preševo

 

VRANJE
četvrtak, 9. jun 2016. u 13 časova

Sala Skupštine opštine (Kralja Milana 1)

* Sesija se održava za učesnike/-ce iz opština i gradova: Bosilegrad, Surdulica, Trgovište, Vladičin Han i Vranje  

 

LESKOVAC
petak, 10. jun 2016. u 13 časova

Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju (Leskovačkog odreda 6)

* Sesija se održava za učesnike/-ce iz opština i gradova: Bojnik, Crna Trava, Doljevac, Leskovac, Lebane, Medveđa i Vlasotince

NOVI PAZAR
utorak, 14. jun 2016. u 13 časova

Prostorije Evropskog PROGRESa (Kragujevačka 1)

* Sesija se održava za učesnike/-ce iz opština i gradova: Brus, Ivanjica, Novi Pazar, Nova Varoš, Priboj, Prijepolje, Raška, Sjenica i Tutin

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top