Do petka upis u matematičko odeljene OŠ "Vuk Karadžić" u Leskovcu

U okviru obeležavanja maja – meseca matematike organizovana je promocija specijalnog matematičkog odeljenja osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Leskovca. Informacije o načinu upisa u ovo odeljenje, programu rada, dosadašnjim uspesima i postignućima učenika, prisutni su dobili od direktora škole, pedagoga, nastavnika i učenika ovog odeljenja.

Osnovna škola “Vuk Karadžic” iz Leskovca jedina je škola u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu koja ispunjava zakonske uslove i verifikovana je za ovakav vid obrazovanja. Program u matematičkom odeljenju isti je kao u redovnoj školi, osim što postoje 3 dodatna časa (2 iz matematike, 1 iz fizike). Smanjen je broj časova iz likovne kulture, muzičke kulture, geografije i istorije. Nastava se obavlja u učionici koja je posebno opremljena.

Promocija matematickog odeljenja

Upis u ovo odeljenje traje do petka 3. juna a testiranje talentovanim mladih matematičara obaviće se u subotu 4. juna. Test sastavljaju profesori Matematičke gimnazije iz Beograda. Sastoji se od 8 zadataka (svaki nosi po 10 poena), odnosno ukupno 80. Pored testa, boduje se i uspeh na takmičenjima u organizaciji Društva matematičara i to:
– jedno od prva tri mesta na Međuopštinskom takmičenju iz matematike donosi 20 poena.
– jedno od prva tri mesta na republičkom takmičenju iz matematike donosi 40 poena
* uzima se u obzir jedno od ova dva.

mod 1

Dobijaju se poeni za uspeh (opšti i iz matematike) u V i VI razredu i to :
– opšti uspeh za svaki od dva razreda donosi maksimalno 5 poena porazredu
– ocena iz matematike u ova dva razreda donosi maksimalno 5 poena porazredu
* maksimum je 20 poena

Takođe, pored bodovanja, pedagog škole obavlja intervju sa roditeljima i učenicima.

moducenici

Osnovni cilj osnivanja ovakvog odeljenja je pružanje mogućnosti učenicima nadarenim za matematiku da dobiju adekvatno obrazovanje. Najpogodniji uzrast za ovakvu vrstu školovanja je od 12 do 13 godina.

Detaljnije informacije možete videti na sajtu škole www.osvukkaradzicle.edu.rs.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top