Gradonačelnik Leskovca u Upravnom odboru NALED-a

Danas je održano svečano zaključenje 15. godišnje i 8. izborne Skupštine NALED-a koje je okupilo odabrane članove i partnere NALED-a iz redova privrede, državnih institucija, lokalnih samouprava, međunarodne zajednice i medija, uz poštovanje epidemioloških mera. Svečanu sednicu vodio je Dragan Penezić, predsednik Skupštine NALED-a.

Kao jedan od osnivača NALED-a, reč je imao Nj.E. Entoni Godfri, ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji:

„Čestitam vam 15. rođendan u godini kada obeležavamo 140 godina diplomatskih odnosa između Sjedinjenih Američkih Država i vaše zemlje, ali i 20 godina razvojnog partnerstva USAid i Srbije. Danas slavimo uspehe NALED-a. Danas je Srbija jedinstvena po organizaciji koja je posvećena iznalaženju pametnih rešenja, sklanjanju administrativnih prepreka, zahvaljujući Vladi Srbije sprovedene su reforme u pogledu sive ekonomije ali i resertifikacije, započeto je uvođenje elektronskih građevinskih dozvola“.

Iz ugla Vlade Srbije na temu Saradnje za bolje uslove poslovanja govorila je Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike koja je istakla da će u predstojećem periodu Vlada Republike Srbije biti još više posvećena oblasti zdravstva i ekologije, ali i digitalizaciji i rodnoj ravnopravnosti.

Siniša Mali, ministar finansija Vlade Republike Srbije je govorio o borbi protiv sive ekonomije i planovima ministarstva u pogledu naglasivši da se Srbija na pravi način u pravom trenutku na pravi način obezbedila vakcine i potrebnu opremu. Govoreći o ublažavanju posledica pandemije na privredu, Mali je kazao da je Vlada uložila 8 milijardi evra u pakete ekonomskih mera tako da je Srbija izbegla ekonomski pad.

Tatjana Matić, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija je istakla da je ovo ministarstvo sarađivalo sa NALED-om na polju elektronske trgovine i poslovanja, ali i razvoj mreže. U periodu pred nama akcenat će biti na digitalizaciji poslovnog okruženja, razvoj lokalnih zajednica i kulturnih i turističkih sadržaja.

Na svečanoj sednici je dodeljeno i godišnjee priznanje za ekonomski i lokalni razvoj NALED-ova Strela Nj.E. ambasadoru Tomasu Šibu i Stiven Ndegva, šefu Svetske banke u Srbiji.

Pre proglašenja rezultata glasanja za članstvo u Upravnom i Nadzornom odboru prisutnima se obratila Violeta Jovanović, izvršni direktor NALED-a, koja se zahvalila odlazećem predsedniku i članovima rukovodećih organa kojima je uručila zahvalnica.

„Za članove NALED-a digitalna rešenja nisu nepoznanica i glasanje preko naše digitalne platforme nisu bile nikakva prepreka da ova ova skupština bude uspešna. Hvala svim članovima koji su aktivno učestvovali i iskoristili svoje pravo glasa. Veliku zahvalnost, pored naših partnera u državi, dugujemo međunarodnoj zajednici. Partnerski smo radili na uvođenju poreskih olakšica za početnike u poslovanju i ova reforma je podstakla više od 780 preduzetnika da započnu svoj biznis“.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je ponovo izabran za člana Upravnog odbora, s obzirom na to da je ovu funkciju vršio i u prethodnom sazivu. Gradonačelnici Kragujevca Nikola Gašić i Smederevske Palanke Nikola Vučen su takođe prisustvovali ovoj svečanosti kao novi članovi Upravnog odbora NALED-a iz redova lokalnih samouprava.

Odlukom članova Upravni odbor NALED-a u naredne 4 godine predvodiće: Tijana Gajić, izvršna direktorka fondacije Peksim ispred civilnog društva. Iz reda privrede imenovani su: Nikola Dašić, gradonačelnik Kragujevca, Nikola Vučen, predsednik opštine Smederevska Palanka i dr Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca, ispred lokalnih samouprava. Zatim, Stanka Pijanović, potpredsednica Hisense International i izvršna potpredsednica Hisense Evropa, Igor Vukašinović, generalni direktor Apatinske pivare, Svetoslav Atanasov, generalni direktor Koka Kola za Srbiju i Crnu Goru, Goran Kovačević, generalni direktor Gomeksa i Vladislav Cvetković, PWC-a, koji će i predstaljati privredu.

U novi saziv Nadzornog odbora NALED-a izabrani su: Suzana Cvetković, finansijski direktor DIS-a, dr Slobodan Milenković gradonačelnik Vranja, Boban Đurović, predsednik opštine Vrnjačka Banja, Igor Anić, predsednik Izvršnog odbora Prokredit banke, Darko Stanisavić, partner Delojta.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top