GAŠIĆ: U SRBIJU NE MOŽE NIKO DA UĐE NELEGALNO

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je tokom današnje posete kampu u Miratovcu i Centru za prihvat migranata u Preševu, da niko ne može nelegalno da uđe u Srbiju i istakao da nema indicija da je na bilo koji način ugrožena bezbednost građana. Ministar je naglasio da svi migranti koji dođu u našu zemlju se rigorozno kontrolišu, prolaze više kontrola i budu registrovani u bazi podataka, komentarišući što je jedan od terorista koji je učestvovao u napadu u Parizu, došao u Francusku iz Grčke, kazao da Srbija jedina ozbiljno vodi evidenciju o migrantima.

„Migranti prolaze kroz tri zemlje, Tursku, Grčku i Makedoniju, pa čak i Bugarska kao četvrta zemlja. Oni dolaze bez dokumenata, mi ne možemo više da uradimo od ovog što radimo. Jedina smo  zemlja na toj ruti gde im se uzimaju otisci prstiju, uzmu svi one podaci koje možemo da dobijemo. Ne bih o tome što kruži po medijima da je prošao kroz Srbiju, neka to rade nadležne službe. Vidite da je jedan broj terorista imao državljanstvo Francuske. Ja ne kažem da u ovih 490.000 koji su prošli kroz Srbiju nije bio i taj jedan koji je učestvovao u terorističkoj akciji. Prošli ste kompletnu rutu, na samom ulasku u Srbiju postoji punkt gde kroz skener, kroz jedan detaljan pregled policije prođe svako. Posle toga sve se ponovo detaljno pregleda u Preševu. Videli ste i dve kutije u kojima su oduzeti noževi, makaze i sve što na bilo koji način može da ugrozi bezbednost“, rekao je ministar Gašić.

Prema podacima Crvenog krsta i komesarijata za izbeglice u poslednja 24 sata kroz Preševo je prošlo oko 3.000 migranata.

Ministar Gašić je naglasio da nema indicija da je na bilo koji način ugrožena bezbednost građana Srbije i da se u Preševu pored rigorozne kontrole nastavljaju i radovi na uređenju prihvatnog centra za zimske uslove.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top