DRAMA U NIŠU – DRŽAO BIVŠU SUPRUGU KAO TAOCA

Zajedničkom akcijom pripadnika Policijske uprave u Nišu i Odreda žandramerije u Nišu uhapšen je N. S. (55) iz okoline Beograda, čime je uspešno okončana talačka situacija u Nišu koja je trajala tri i po sata.

Sinoć, oko 22,00 časa, postupajući po prijavi građana, policija je u bašti ugostiteljskog objekta u Ulici Prijezdina, u Nišu, zatekla osumnjičenog koji je vređao bivšu suprugu i pištoljem, koji je držao u ruci, primoravao da bude pored njega i razgovara sa njim, navodi se u saopštenju Policijske uprave u Nišu a prenose Ni[ke vesti.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu su odmah obezbedili mesto događaja, a angažovan je i pregovarački tim iz Niša koji je primenom različitih metoda pokušavao da osumnjičenog ubedi da pusti oštećenu.

Nakon tročasovnog pregovora, pripadnici žandarmerije su, uz upotrebu “šok“ bombe i fizičke snage savladali osumnjičenog. U akciji nije bilo povređenih osoba.

Po odobrenju osnovnog javnog tužioca u Nišu, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela izazivanje opšte opasnosti, nasilje u porodici i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija se zahvaljuje građanima i stanarima okolnih zgrada na saradnji i razumevanju.

 

Scroll to Top