U MRČAJEVCIMA POČELA "KUPUSIJADA"

U Mrčajevcima kod Čačka počela je 13. privredno-turistička manifestacija „Kupusijada“ .
Ljubitelji svadbarskog kupusa koji se priprema na tradicionalan nacin moći će u ovoj poslastici da uživaju tokom vikenda a organizatori očekuju preko 100 hiljada posetilaca.
Gradonačelnik Čačka, Vojislav Ilić rekao je niko davne 2003. godine nije mogao da veruje da će ova manifestacija postati jedna od najpoznatijih u celoj Srbiji, pa i regionu.
„Za brojne posetioce ove godine pripremljen je bogat kulturno-umetnički program kojim želimo da promovišemo srpsku tradiciju i običaje, kao i kulturno blago ovog kraja“, rekao je prvi čovek Čačka.

kupusijada mrcajevci slika kupus
On je podsetio da će biti organizovano i takmičenje u pripremanju svadbarskog kupusa na stari način, kako su pripremali nači preci u zemljanom loncu na vatri.
„Ove godine pored tradicionalnog takmičenja, u domaćinstvu Miluna Tošića pripremljen je lonac od 560 litara u kome će se spremati oko 1500 porcija, a ja očekujem da ćemo time oboriti Ginisov rekord“, rekao je Ilicć dodajuci da ce tokom trajanja „Kupusijade“ celo selo kuvati.
U večernjim časovima sa početkom u 18:30 časova najavljeni su koncerti KUD „Dule Milosavljević“, Milene Plavšić i Mila Ignjatovića sa orkestrom, a odmah nakon toga će uslediti nastup požeške rok grupe „Teorija zavere“.
Organizatori Kupusijade su TO Čačka, Organizacioni odbor i MZ Mrčajevci, a pokrovitelj je grad Čačak koji je budžetom za ovu namenu opredelio 2,4 miliona dinara.

 

KUPUUUUSSSS

Scroll to Top