Danas održana sednica Saveta Jablaničkog okruga

Danas je u Leskovcu, zasedao Okružni štab za vanredne situacije kome je predsedavao Božidar Stojiljković, načelnik Jablaničkog upravnog okruga.

Na ovom skupu kome su prisustvovali gradonačelnik Leskovca i
predsednici opštine Vlasotince i medveđa konstatovano je da ovom području ne preti opasnost od poplava i da je prema oceni Zavoda za javno zdravlje pijaća voda bakteriološki ispravna.

„Došlo je do izlivanja reke Jablnice kod mosta u centru sela Vinarce, usled čega je poplavljeno nekoliko oraonica ali ono što je najbitnije nema ugroženih domaćinstva“ – rekao je Cvetanović i dodao da su ekipe Štaba za vanredne situacije i „Srbija voda“ obišle ovaj teren i da je dogovoreno da nakon prikupljanja potrebne dokumentacije počne rešavanje ovog problema.

Gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, naglasio je da je grad
Leskovac preduzeo sve preventivne mere radi zaštite od poplava i da je u tom cilju samo prošle godine u sanaciju vodotokova uloženo oko 5 miliona dinara.

14.03.2016. 1

Predsednik opštine Vlasotince , Zoran Todorović, izneo je podatak da na teritoriji ove opštine nije bilo izlivanja vodotokova ni prvog ni
drugog reda, a proradila su manja 4 klizišta na opštinskim putevima i u toku je njihova sanacija.Kako je rekao Todorović angažovana je mehanizacija koja radi na čišćenju kanala.Opština Vlasotince, kako je naglasio Todorović u 2015. godini je uložila 2 miliona dinara radi prevencije od poplave.

14.03.2016.
U opštini Medveđa situsacija je pod kontrolom, naglasio je predsednik opštine Nebojša Arsić i dodao da su svi mahalski putni pravci prohodni. On je dodao da je pod pritiskom vode jedan zid koji je štitio fabriku u Tularu odnešen , a posatoji i problem sa mostom kod bivše fabrike Termovent, kao i mostom  u selu Mećedonce.

 

 

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top