Opšta bolnica Leskovac: Značajan odaziv građana u akciji besplatnih preventivnih pregleda

U Opštoj bolnici Leskovac, u organizaciji Ministarstva zdravlja Republike Srbije, sprovedena je akcija besplatnih preventivnih pregleda za sva zainteresovana lica, bez obzira na status njihovog osiguranja kod Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, kao i bez uputa izabranog lekara.

Preventivni pregledi su se odnosili na preglede dece predškolskog i školskog uzrasta u Službi za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Opšte bolnice Leskovac, u cilju pravovremene dijagnostike svih eventualnih nepravilnosti u razvoju dece i blagovremene korekcije istih, laboratorijsku dijagnostiku, pregled od strane pneumoftiziologa, radiologa, lekara opšte medicine i pedijatra. Odaziv građana je bio značajan, te je broj pruženih usluga bio sledeći:

1. EHO abdomena – 176 pregledanih lica, od kojih je 27 upućeno na dalju dijagnostiku;
2. EKG i merenje krvnog pritiska – 113 pregledanih lica;
3. Pregled pneumoftiziologa – 97 pregledanih lica, od kojih su 4 lica upućena na CT dijagnostiku;
4. Grafija pluća – 56 pregledanih lica;
5. Pregled fizijatra – 5 dece;
6. Laboratorijska dijagnostika – 323 lica.

Opšta bolnica Leskovac će i nadalje organizovati akcije preventivnih pregleda, pa se mole sva zainteresovana lica da putem medija prate obaveštenja o vremenu održavanja ovih pregleda kako bi se istima odazvali.

 

 

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Najnovije
Najstarije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top