LEBANE: POSLE ŠEST GODINA PONOVO RADI ŠKOLA U KRIVAČI

Lokalni funkcioneri opštine Lebane obišli su istureno odeljenje OŠ „Vuk Karadžić” u Krivači.

škola krivaca

Ovo odeljenje par godine imalo je status mirovanja a sa početkom ove školske godine, ponovo su prvaci u školskim klupama.

škola krivaca2

“Ova škola nije radila vise od šest godina a udaljena je svega 5 kilometara od centra Lebana. Prošle godine smo renovirali jednu učionicu u kojoj je smeštena mešovita grupa predškolske ustanove “Dečija radost Lebane”. Ove godine smo nastavili sa uređenjem škole, zvršen je sanitarni čvor, druga učionica u kojoj se nalaze đaci a uskoro će biti završene još dve učionice kako bi u ovoj školi bilo mesta za dva učitelja. U saradnji sa MZ uradili smo I tri mosta, kako bi bio lakši prilaz školi” – rekao je Dragan Jović, direktor škole.

škola krivaca3

U okviru osnovne škole u Krivači, otvorena je jedna mešovita grupa predškolske ustanove “Dečija radost” koja ove godine broji šest deteta.

“Iskoristila bih ovu priliku da se posebno zahvalim direktoru škole, Draganu Joviću koji nam je izašao u susret kada je u pitanju adaptacija prostorije gde se nalaze naša deca, koja će sledeće godine biti predškolci” – rekla je Nevena Zdravković, direktor dečijeg vrtića u Lebanu.

škola krivaca1

Lokalna samouprava finansirala je ove radove u vrednosti od oko 500.000 dinara.

Scroll to Top