96 MIGRANATA SA FALSIFIKOVANIM ISPRAVAMA

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Uprave saobraćajne policije zaustavili su dva autobusa sa ukupno 96 migranata sa falsifikovanim ispravama, izjavio je ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović.

Kako je rekao, autobus privatnog prevoznika zaustavljen je juče kod naplatne stanice „Nais“ i tom prilikom utvrđeno je da se u njemu nalazi 84 migranta sa falsifikovanim ispravama.

Na kontrolnom punktu Vranje zaustavljen je autobus privatnog prevoznika koji je prevozio 61 migranta, od kojih je 12 migranata imalo falsifikovane isprave, naveo je Stefanović, a saopštio je MUP.

Migranti su predati službenicima Odseka za strance, a autobusi Odseku za suzbijanje privrednog kriminaliteta u Nišu i u Vranju.

Ministar je kazao da je policija podnela krivične prijave protiv NN izvršioca i intenzivno radi na rasvetljavanju ovih slučajeva.

„Ovo je dokaz da država nastavlja odlučnu borbu protiv krijumčarenja migranata čime pokazuje da je dobro organizovana i da se ozbiljno i odgovorno odnosi prema ovom problemu“, istakao je Stefanović.

Ministar je kao potpuno netačne odbacio tvrdnje o naseljavanju velikog broja migranata u Republici Srbiji i navodi da je nastavljen trend da, u roku od 48 časova, približno isti broj migranata uđe i izađe iz naše zemlje.

Scroll to Top