„Tvoja ideja, naša podrška“

„Tvoja ideja, naša podrška“ – kako da mladi pokrenu svoj biznis

Informativni dani o procesu dodele bespovratnih sredstava mladima za pokretanje biznisa pod nazivom „Tvoja ideja, naša podrška“ u organizaciji Evropskog PROGRESa biće održani u periodu od 8. do 25. aprila 2016. godine u Bujanovcu, Vranju, Leskovcu, Nišu, Novom Pazaru, Prijepolju i Ivanjici. Cilj informativnih sesija je upoznavanje budućih mladih preduzetnika i preduzetnica sa programom podrške i neophodnim koracima – od prijavljivanja, preko učešća na javnom pozivu i kriterijuma za izbor projekata do dobijanja bespovratnih sredstava za pokretanje biznisa.

Pravo učešća na konkursu imaju nezaposleni mladi od 18 do 30 godina starosti, koji su prijavljeni na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje u trenutku podnošenja koncepta poslovne ideje, a imaju stalno prebivalište i planiraju pokretanje biznisa u jednoj od opština koje su uključene u realizaciju programa Evropski PROGRES. Evropska unija i Vlada Švajcarske će sa ukupno 180.000 evra podržati do 20 start-up preduzeća u oblasti proizvodnje, informacionih tehnologija i prehrambene industrije, odnosno prerade hrane sa najviše 10.000 evra. Najniži iznos sredstava koji će se dodeljivati po projektu iznosi 2.500 evra.

Ocenjivanje projekata će se odvijati kroz dve faze. Prva faza podrazumeva dostavljanje koncepta poslovne ideje, dok će kandidati i kandidatkinje koji uđu u uži izbor biti u obavezi da pohađaju program obuke iz preduzetništva. Samo oni koji uspešno završe obuku ispuniće uslov da konkurišu sa kompletnim predlozima projekata.

Dnevni red informativnih sesija po opštinama i gradovima je dostupan na veb stranici programa: http://www.europeanprogres.org/vest/sr/419/Tvoja-ideja-nasa-podrska-kako-da-mladi-pokrenu-svoj-biznis/.

Tvoja_ideja_nasa_podrska - infosesije - 03

Aktivnosti Evropskog PROGRESa, programa koji doprinosi održivom razvoju južne i jugozapadne Srbije, Evropska unija i Vlada Švajcarske podržavaju sa ukupno 24,46 miliona evra. Program ima za cilj da ojača lokalnu administraciju, stvori povoljnije okruženje za razvoj infrastrukture i privrede kao da poboljša sprovođenja politika u oblasti socijalne inkluzije. Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Opštine obuhvaćene programom – Novi Pazar, Ivanjica, Nova Varoš, Priboj, Prijepolje, Raška, Sjenica i Tutin na jugozapadu Srbije, kao i Prokuplje, Blace, Žitorađa, Kuršumlija, Leskovac, Bojnik, Vlasotince, Lebane, Medveđa, Crna Trava, Vranje, Bosilegrad, Bujanovac, Vladičin Han, Preševo, Surdulica, Trgovište, Brus, Aleksinac, Gadžin Han, Doljevac, Merošina, Svrljig, Babušnica, Bela Palanka i Knjaževac na jugoistoku zemlje.

Tvoja_ideja_nasa_podrska - infosesije - 002
RASPORED ODRŽAVANJA INFORMATIVNIH SESIJA PO OPŠTINAMA I GRADOVIMA

BUJANOVAC

petak , 8. april 2016. u 12 časova

Amfiteatar Ekonomskog Fakulteta iz Subotice u Bujanovcu (Karađorđa Petrovića BB)

* Sesija se održava za učesnice i učesnike iz opština: Bujanovac i Preševo

VRANJE

ponedeljak, 11. april 2016. u 12 časova

Sala Skupštine opštine (Kralja Milana br.1)

* Sesija se održava za učesnice i učesnike iz opština i gradova: Bosilegrad, Surdulica, Trgovište, Vladičin Han i Vranje

LESKOVAC

utorak, 12. april 2016. u 12 časova

Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju (Leskovačkog odreda 6)

* Sesija se održava za učesnice i učesnike iz opština: Bojnik, Crna Trava, Leskovac, Lebane, Medveđa i Vlasotince

NIŠ

petak, 15. april 2016. u 12 časova

Deli Centar (Davidova 2)

* Sesija se održava za učesnice i učesnike iz opština: Aleksinac, Bela Palanka, Babušnica, Blace, Doljevac, Gadžin Han, Knjaževac, Kuršumlija, Merošina, Prokuplje, Svrljig i Žitorađa

NOVI PAZAR
ponedeljak, 18. april 2016. u 12 časova
Kulturni centar (Stevana Nemanje br. 2)
* Sesija se održava za učesnice i učesnike iz opština i gradova: Brus, Novi Pazar, Raška, Sjenica i Tutin

PRIJEPOLJE
sreda, 20. april 2016. u 12 časova

Dom kulture (Sandžačkih brigada 2)
* Sesija se održava za učesnice i učesnike iz opština: Prijepolje, Nova Varoš i Priboj

IVANJICA

ponedeljak, 25. april, 2016. u 12 časova

Dom kulture, (Perse Rajević bb )

* Sesija se održava za učesnice i učesnike iz opštine Ivanjica

Tvoja_ideja_nasa_podrska - infosesije - 003

SADRŽAJ INFORMATIVNE SESIJE O PROCESU DODELE BESPOVRATNIH SREDSTAVA MLADIMA ZA POKRETANJE BIZNISA „TVOJA IDEJA, NAŠA PODRŠKA“

12:00-12:30

Registracija učesnika/ca

12:30-13:00

Pozdravna reč i uvodno obraćanje

Predstavljanje programa Evropski PROGRES

Predstavljanje lokalnih Kancelarija za mlade / ili Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj

13:00-13:20

TVOJA IDEJA, NAŠA PODRŠKA – primeri dobre prakse

Prezentacija uspešnih preduzetnika/ca ili lokalnih asocijacija preduzetnika

13:20-14:00

Predstavljanje programske aktivnosti „Podrška samozapošljavanju mladih“:

Ciljevi programske aktivnosti i metodologija javnog poziva

Uslovi i rokovi za učešće na javnom pozivu za dodelu bespovratnih sredstava za pokretanje biznisa

Uslovi i rokovi za učešće budućih mladih preduzetnika u obukama

Predstavljanje daljeg procesa realizacije aktivnosti

14:00-14:30

Pitanja i odgovori

Tvoja_ideja_nasa_podrska - infosesije - 004

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Najnovije
Najstarije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top