Za unapređenje rada lokalne samouprave opštini Medveđa 30.000 € bespovratnih sredstava

Opština Medveđa dobila je bespovratna sredstva u iznosu od 30.000 € za unapređenje rada lokalne samouprave u okviru programa “Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi – faza 2” koji zajednički finansiraju Evropska unija i Savet Evrope, a sprovodi Savet Evrope u saradnji sa projektnim partnerima Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i Stalne konferencije gradova i opština. U ovom programu opština Medveđa učestvuje već četiri godine i jedna je od lokalnih samouprava u Srbiji sa najboljim rezultatima.

   

Dragan Kulić, predsednik opštine Medveđa zahvalio se predstavnicima Saveta Evrope u Srbiji i istakao da će sredstva biti upotrebljena za upostavljanje jedinstvenog upravnog mesta koje će bitno podići efikasnost lokalne samouprave i omogućiti da građani brže i jednostavnije završavaju poslove u opštini. Deo sredstava će biti iskorišćen i za aplikaciju za ocenjivanje rada organa opštine, za nabavku IT i druge opreme kao i za pravljenje elektronske baze podataka za izradu javnih politika.

  

„Kroz program “Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi – faza 2” opština Medveđa je značajno podigla kapacitete zaposlenih i poboljšala internu organizaciju posla, pa spada u red lokalnih samouprava koje najefikasnije odgovaraju na potrebe građana i privrede“, pojasnio je Aleksandar Jovanović, menadžer ovog programa Saveta Evrope.

   

Opština Medveđa učestvovala je na konkursu za dodelu bespovratnih sredstava i jedna je od 15 lokalnih samouprava koje su ova sredstva dobile.

infocentarjug.rs

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Najnovije
Najstarije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top