130 godina OŠ "Radovan Kovačević-Maksim" Lebane

Osnovna škola „Radovan Kovačević – Maksim“ svoj dan tradicionalno proslavlja 13. marta svake godine. Ove godine moto svecanosti bio je „Kako dobro ziveti sa sobom i drugima“.

Svečanost je otpočela školskom himnom, koju su izveli članovi školskog hora. Nakon himne prisutnima se obratio direktor škole mr Dragan Veličković.

 

Tom prilikom uručio je nagrade učenicima, koji su prošle školske godine postigli najbolje rezultate na takmičenjima i smotrama.

Nagrađeni učenici su: Aleksandar Ristić,  Isidora Krstić, Mladen Radić, Andrija Stefanović, Mihajlo Stojanović, Jelena Stanojević, Andrijana Stojanović, Veljko Petrović, Vuk Cerović, Kristina Ilić, Neda Cvetković, Staša Anđelković i Ksenija Trajković.

U bogatom programu učestvovali su učenici svih razreda. Posetioci su mogli da čuju kazivanje stihova na srpskom i romskom jeziku, kao i da čuju i vide najbolji literarni i likovni rad, raspisan povodom Dana škole, na temu: “Kad bi progovorila moja klupa”.

U programu je učestvovala i grupa pevača etno pesama, koja se već afirmisala kako u školi tako i šire.

U dramskom delu priredbe učenici su izveli duodramu “Plombirana gramatika” kao i skeč (jednocinku) “Jezik kosti nema, a kosti lomi”. Tom prilikom smo tragali za odgovorom na pitanje: Da li je vršnjačka netrpeljivost posledica različitih predrasuda (socijalnih,etničkih kulturoloških ili polnih) prisutna u našoj školi?

 Mnogobrojna publika iskrenim aplauzima nagradila je sve učesnike priredbe.

Nakon predstave, proslava je nastavljena svečanim ručkom, koji je organizovan u školskoj trpezariji.

Redakcija portala se zahvaljuje Vladi Ivkoviću, nastavniku srpskog jezika.

 

(ICJ)

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top