ZA DOBROVOLJNO SLUŽENJE VOJNOG ROKA MNOGO ZAINTERESOVANIH

Od 1. septembra u tri centra za obuku Vojske Srbije, u Somboru, Valjevu i Leskovcu, javiće se 600 kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem.

Istog dana, na Vojnu akademiju javiće se 42 kandidata, koji su završili odgovarajuće fakultete, na kurs za rezervne oficire u oklopnim i artiljerijsko-raketnim jedinicama za protivvazduhoplovna dejstva, tehničkoj i intendantskoj službi, a na Vojnomedicinsku akademiju dolazi 13 kandidata za buduće rezervne oficire sanitetske službe, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Za dobrovoljno služenje vojnog roka i kurs slušalaca za rezervne oficire u septembru interesovanje je pokazalo 1.673 kandidata, a među njima se prijavilo 226 žena (184 za dobrovoljno služenje vojnog roka i 42 za kurs slušalaca za rezervne oficire).

I ove godine nastavlja se veliko interesovanje mladih ljudi za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem. Već u sledećem, decembarskom uputnom roku, na dobrovoljno služenje vojnog roka biće upućeno još 600 kandidata u centre za obuku Vojske Srbije.

Scroll to Top