BOJAN PAJTIĆ ZAPOČEO IZBORNU KAMPANJU

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić poručio je da je DS od danas u izbornoj kampanji i najavio da će se kandidovati za republičkog premijera u slučaju vanrednih parlamentarnih izbora.

Pajtić je na sednici glavnog odbora DS u Smederevskoj Palanci rekao da se stranka sprema za lokalne i pokrajinske izbore, koji će, kako je ocenio biti početkom godine.

Pajtić je poručio da će se kandidovati za premijera, te da će tokom kampanje biti na čelu svih izbornih štabova.

“Kandidujem se za predsednika republičke vlade, a ne pokrajinske”, poručio je on.

On je rekao da „pozdravlja razmišljanje Aleksandra Vučića da podnese ostavku i raspiše vanredne parlamentarne izbore“.

“Svi podaci govore da je Vlada Srbije nesposobna da vodi državu i to joj se obija o glavu”, rekao je on.

Pajtić je naglasio da DS danas ulazi u kampanju, te da to rade jer “nemaju mogućnosti da kroz medije iznesu stavove”.

“Moramo u neposrednom razgovoru da objasnimo građanima da imamo potencijal, hrabrosti i snage da smenimo ovaj režim i da preuzmemo odgovornost da upravljamo Srbijom”, poručio je Pajtić.

On je rekao da je cilj DS da u kampanji ubedi ljude da ta stranka nije “manje zlo”, već da je uspela da bude bolja i od same sebe u odnosu na period dok je bila na vlasti.

Komentarišući napise u medijima da opozicija formira novi DOS, Pajtić je poručio da mu to ne pada na pamet i da DS neće praviti nikakvu “Frankenštajn koaliciju”.

“Nećemo antievropske stranke, niti one koje imaju mnogo različite programe od DS-a. Frankenštajn koaliciju nećemo, nego onu koja će imati potencijal, snagu, ugled i znanje da smeni režim”, rekao je on.

Prema njegovim rečima, cilj DS je da izvede na birališta sve koje bi glasali za tu stranku, a kako je kazao, ne smeju.

“Procene su da je takvih oko 30 odsto. SNS podržava 40 odsto ljudi na 40 odsto izlaznosti, a to je petina građana”, rekao je lider DS.

Govoreći o koalicijama sa SNS u pojedinim opštinama, Pajtić je rekao da prededništvo DS nikad nije odbilo raskidanje tih koalicija i pozvao da se one koalicije DS-SNS koje su ostale – raskinu.

Scroll to Top