VULIN I MALI ČISTILI SNEG SA KORISNICIMA SOCIJALNE POMOĆI

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin i gradonačelnik Beograda Siniša Mali učestvovali su danas u akciji čišćenja snega Gradske čistoće kod Vukovog spomenika u Beogradu sa pedeset radno sposobnih korisnika novčane socijalne pomoći.

Vulin je tom prilikom rekao da je obaveza, čast i privilegija svakoga da pomogne da Beograd savladava elementarne nepogode.

On je naveo da se na evidenciji nalazi 123.000 radno sposobnih primalaca novčane socijalne pomoći.

Ovo je način da pokažu da socijalna pomoć nije zanimanje već nesrećno životno stanje, koje se može i mora promeniti učešćem celog društva, ali i pojedinca, prvenstveno radom, poručio je Vulin.

Prema njegovim rečima, korisnici koji primaju novčanu pomoć, na osnovu sporazuma Centra za socijalni rad i Grada Beograda imaju obavezu da se angažuju da pomognu i time pokažu koliko im je stalo do zajednice.

Ministar za rad je naveo i da svi korisnici za taj angažman dobijaju osiguranje i topli obrok, a na osnovu toga imaju prednost pri zapošljavanju na konkursu za posao u javnom komunalnom preduzeću.

Mali je izjavio da Beograd normalno funkcioniše sve vreme od kako je počeo da pada sneg i da su sve ulice prvog prioriteta u Beogradu čiste, kao i da gradski prevoz funkcioniše bez problema.

On je rekao da je prioritet da se održe čistim glavne saobraćajnice u gradu, a kad prestanu padavine čistiće se ulice drugog prioriteta.

Prema njegovim rečima, u ovom trenutku oko 2.500 ljudi radi na održavanju i sva mehanizacija je na ulicama.

Gradonačelnik je apelovao na Beograđane da očiste sneg ispred kuća i lokala.

Scroll to Top