Privode se kraju radovi na izgradnji toplovoda do OŠ Vasa Pelagić u Leskovcu

Završne radove na izgradnji toplovoda do OŠ Vasa Pelagić obišao je danas Goran Cvetanović, predsednik Privremenog organa grada Leskovca. Nakon izgradnje priključnog toplovoda do Medicinske škole i njenog priključenja na sistem daljinskog grejanja i rešavanja imovinskih odnosa na određenoj trasi toplovoda, nastavljeni su sredinom decembra.

Kako je kazao Cvetanović, nakon ovih radova koji se privode kraju, sprovešće se postupak nabavke i ugradnja toplotne podstanice, kako bi se ova škola priključila na sistem daljinskog grejanja, a kotlarnica na mazut stavila van upotrebe.

„Vrednost izgradnje toplovoda od ulice Đure Salaja do medicinske škole a nakon toga i do OŠ Vasa Pelagić iznosi 16,5 dinara, a za tu namenu na ime subvencija grad je Toplani uplatio sredstva u iznosu od 16 miliona dinara. Izgradnjom ove deonice toplovoda stvoreni su uslovi za nove potencijalne priključke kako stambenih objekata, tako i individualnih domaćinstava, čime bi se dodatno smanjila emisija ugljen monoksida u ovom delu grada“ kazao je predsednik Cvetanović i dodao:

„Grad Leskovac je posvećen unapređenju sistema obrazovanja i poboljšanju uslova u učionicama zato redovno isplaćuje troškove škola, danas se JKP Toplana za grejanje školskih objekata uplaćuje iznos od milion i 650 hiljada dinara i pored toga na računu danas imamo 303 miliona dinara.

Grad Leskovac će i u narednom periodu nastaviti da unapređuje sistem grejanja nastavkom gasifikacije kotlarnice Crvena zvezda kao i proširenjem toplovoda u delovima grada gde postoje tehničke mogućnosti.“

Kako je naveo Tomica Jovanović direktor JKP Toplana, ukupna dužina izgrađenog toplovoda iznosi 660 metara.

„Ceo toplovod je izgrađen od predizolovanih cevi sa ugrađenim sistemom za detekciju curenja, zato u svakom trenutku možemo locirati mesto potencijalnog curenja. Zahvaljujem se gradonačelniku i lokalanoj samoupravi na finansijskoj pomoći koju su nam pružili u 2023. godini, kao što je gradonačelnik rekao 16 miliona za izgradnju ovog toplovoda i 32 miliona dinara za nabavku dva kombinovana gorionika u kotlarnici Dubočica“.

Direktor OŠ Vasa Pelagić Aleksandar Cincar Janković danas je rekao da ideja priključka školskog objekta na daljinski sistem grejanja postoji više decenija i da je tek sada realizovana.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top