Više sredstava za nerazvijena područja, pomoć prerađivačima

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović izjavio je danas 17. oktobra 2016. godine u Crnoj Travi, da će država u narednom periodu odvojiti više sredstava za poljoprivredu u nerazvijenim područjima, a da će se insistirati na prerađivačkom sektoru.

Crna Trava – Ministar Nedimović je obišao mlekaru i farmu „Šurik invest“ u Travnom Preslatu, kod Crne Trave, navodeći da je to tipičan primer saradnje privatnog investitora, lokalne samouprave i države.
„Imamo tri subjekta koji su udružili svoja sredstva i aktivnosti. Lokalna samouprava je dovela deo infrastrukture, privatni investitor je imao ideju, sredstva i znanja da pokrene čitav ovaj proces od početka do kraja“, izjavio je ministar Nedimović i dodao da država insistira na prerađivačkom sektoru i daje sredstva za nabavku opreme, između ostalog i za farmu u Travnom Preslatu.
foto1crna-travaMinistar je naveo da će država ubuduće još više sredstava odvajati za područja koja spadaju u četvrtu grupu po razvijenosti, te da će se raditi na tome da se iskoristi ceo kapacitet poljoprivrednog zemljišta koji nije dovoljno iskorišćen.
„To može dovesti do otvaranja novih farmi, razvoja stočarstva, ali i razvoja prerađivačkog sektora“, izjavio je ministar Nedimović.
On je ukazao da proizvodnja mleka u tom kraju zadovoljava potrebe na srpskom tržištu, ali da će sledeće godine napraviti iskorak u saradnji sa Rusijom.
„Država je prepoznala ovo, dajemo sredstva i po litri proizvedenog mleka, dajemo po grlu, dajemo sredstva po osnovu biljne proizvodnje. Ove godine, ovaj investitor je uložio oko 200.000 evra za opremu koja mu pomaže u preradi mleka, a mi ćemo mu pomoći sa 50 odsto sredstava“, rekao je ministar Nedimović.
„Ova mlekara, treba da bude primer kako na ovim i sličnim područjima treba da se ponašaju i investitor i država“, zaključio je ministar Nedimović.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top