VELIMIR ILIĆ: U LEBANU DO JESENI SANACIJA KLIZIŠTA I PORUŠENIH OBJEKTA

Ministar za vanredne situacije Velimir Ilić izjavio je danas u Lebanu da se šteta od klizišta još uvek procenjuje, ali je sigurno da je ona veća od milijardu evra.
Ilić je sa Predsednikom opštine Lebane Goranom Janjićem danas potpisao memorandum o pomoći toj opštini za sanaciju klizišta, a reč je o tri miliona dinara namenjenih prvoj fazi ispitivanja i pripremu dokumentacije za klizište u Nemanjinoj ulici u centru Lebana.
Završeni su geotehnički istražni radovi koje je izveo institut za puteve, koje je sproveo Kabinet ministra zaduženog za vanredne situacije.
Naredne nedelje biće raspisan teder za izvođača radova, koji će do jeseni sanirati porušene objekte i klizišta.
„Mi smo spremni za sprovođenje druge faze sanacije klizišta. U toku naredne sedmice biće raspisan tender nakon čega će biti izabran izvođač radova i nadam se da će do jeseni i kišnog perioda sve biti završeno“ – rekao je Janjić i dodao da bez pomoći ovog Ministarstva ne bi mogli da reše ovaj problem.
„Moraju se što pre formirati Katastarska klizišta, kako bi gradnja na mestima gde postoje klizišta, bila zabranjena a opštinske inspekcije će imati obavezu da tu nikako ne dozvle gradnju“ – rekao je ministar Ilić.

11846238_10207180811259820_1139858194_n

Scroll to Top