VEČERAS JE KRVAVI MESEC – LOŠ UTICAJ NA PSIHOLOŠKO STANJE

Naučnici su odavno ustanovili da pun Mesec ima poseban uticaj na ljudsko ponašanje, a onaj koji će se videti večeras – 29. avgusta, biće u razmaku od svega nekoliko sati istovremeno najtamniji i najsvetliji pun Mesec ove godine!

Reč je o prirodnoj pojavi koju astrolozi nazivaju Krvavi Mesec ili Supermesec, a neki čak smatraju kako nagoveštava svojevrsnu apokalipsu.

Čovek i Zemlja neodvojivi su deo beskonačnog svemira. Zemlja živi u zajedničkom ritmu s drugim planetima, a najsnažnije je povezana sa svojim satelitom Mesecom. Plimni uticaj Meseca je veliki zbog njegove blizine Zemlji.

Pun Mesec, zbog reflektovanja sunčevih zraka, obasjava površinu Zemlje. Iako mi to ne vidimo, na isti način i Zemlja obasjava Mesec. Ta pojava se zove ‘pepeljasta svetlost’. Najpoznatiji uticaj Meseca je dokazano onaj na plimu i oseku, što je još davno objasnio naučnik Marko Antonio de Dominis.

Mesec svojim gravitacijskim uticajem privlači zemljinu površinu okrenutu prema njemu više nego središte Zemlje pa tako uzrokuje dizanje okeana. Na drugoj strani dolazi do otpuštanja vodene mase okrenute od Meseca pa tako dolazi do ritmičkog uzdizanja i spuštanja vodene površine. Plima i oseka utiču na mnoge biološke procese.

Pun Mesec utiče i na naša psihološka, ali i fizička stanja: povećava emocionalnost, melanholičnost, plačljivost i nervozu.

Scroll to Top