Usvojena odluka o pokretanju likvidacije JKP Veterinarska stanica Lebane

Na sednici Skupštine opštine u Lebanu usvojena je i odluka o pokretanju likvidacije Javno komunalnog preduzeća Veterinarska stanica kao i predlog rešenja o prestanku funkcije vršioca dužnosti direktora ovog preduzeća. Oglas o pokretanju likvidacije biće objavljen u trajanju od 90 dana na internet stranici privrednih subjekata.

Saša Mladenović, rukovodilac finansija

Tačku likvidacije Javno komunalnog preduzeća Veterinarska stanica najpre su obrazložili rukovodilac Odeljenja finansija opštine Lebane Saša Mladenović i zamenik predsednika opštine Goran Lazarević.

Smanjenjem stočnog fonda i neprofitabilnim poslovanjem većina Veterinarskih stanica u Srbiji se u proteklih desetak godina zatvorila ili je došlo do stajanja pojedinih. Opština Lebane je pokušala da spasi našu Veterinarsku stanicu pa je na Skuštini aprila meseca 2017. godine donela odluku kojom je ona iz Javne ustanove preregistrovana u Javno preduzeće, kazao je rukovodilac Odeljenja finansija Saša Mladenović. Samim tim ona je prešla u nadležnost opštine Lebane pa je lokalna samouprava opredeljenjem finansijskih sredstava iz budžeta subvencionisala rad ove veterinarske stanice tokom ovog perioda, a samo u prošloj godini ona su iznosila skoro 8 miliona dinara, a u ovoj godini preko 2 miliona dinara. S obzirom da nije došlo do poboljšanja rada i povećanja sopstvenog profita,  analizom svih podataka, došlo se do predloga da se uradi reorganizacija preduzeća i otvori likvidacioni postupak kroz koji će sama stanica uvideti stvarno stanje, odnosno da li može da nastavi dalje da funkcioniše samostalno ili ne, kazao je u svom obraćanju Saša Mladenović.

Goran Lazarević, zamenik predsednika opštine Lebane

Zamenik predsednika opštine Lebane Goran Lazarević, kazao je ovom prilikom da će nakon usvajanja ove odluke sama likvidacija ovog Javnog preduzeća početi danom registracije ove odluke kod Agencije za privredne registre i objavljivanjem oglasa o pokretanju likvidacije. Imajući u vidu da je neophodno da se imenuje likvidacioni upravnik u ovom postupku, Lazarević je za tu poziciju predložio Nebojišu  Đorđevića iz Lebana doskorašnjeg direktora Osnovne škole Radovan Kovačević Maksim. Njegov zadatak kada bude preuzeo da zastupa ovo Javno preduzeće u likvidaciji biće da vrši radnje na okončanju poslova koji su započeti pre početka likvidacije kao i da preduzima radnje koje su potrebne za sprovođenje samog postupka likvidacije, poput isplate poverioca i naplate potraživanja kao i sve druge poslove vezane za sam postupak, istakao je ovom prilikom zamenik predsednika opštine Lebane Goran Lazarević.

Jugoslav Trajković, odbornik

Na ovu temu svoj stav izneo je i opozicioni odbornik Jugoslav Trajković, koji je rekao da najveću odgovornost prema njegovom mišljenju za likvidaciju ovog preduzeća snosi isključivo osnivač, koji je prema navodima Trajkovića uvek predlago predsednika upravnog, predsednika nadzornog odbora i direktora Veterinarske stanice, koja je ove godine poslovala sa gubitkom od preko 4 miliona dinara. U ovoj Veterinarskoj stanici radi 4 do 5 veterinara, od kojih je po mom mišljenju svaki mogao da bude i direktor same stanice sa povećanom platom od 20 posto što je neznatan iznos, kazao je Trajković, i dodao da dovođenje ljudi na mesto direktora sa strane nije bilo neophodno jer se iznos za njihova lična primanja kreće između 140 i 150 hiljada dinara, što je na godišnjem nivou blizu 2 miliona dinara. Čuli smo na današnoj sednici podatak da se smanjivao Stočni fond a svake godine se povećavao broj izvršioca koji je sada blizu 25, umesto da stanica uspešno posluje sa nekih 14 do 15 zaposlenih, što je sasvim dovoljno, i zato smatram da punu odgovornost za situaciju u kojoj se našlo ovo Javno preduzeće ima rukovodstvo opštine Lebane, zaključio je u svom obraćanju opozicioni odbornik  Jugoslav Trajković.

4. sednica SO Lebane

Sve tačke sa današnje sednice usvojene su većinom glasova odbornika.

 

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top