Leskovac: Postavljena tabla i puštena u rad ulica Radoša Cerovića

Protekle nedelje je gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović obišao završne radove na izgradnji ulice oko stadiona kada je najavio da će u ponedeljak svi radovi biti kompletno završeni i da će ulica biti puštena u saobraćaj i postavljena tabla sa nazivom ulice – Radoš Cerović – heroja sa Košara.

Ovom dešavanju prisustvali su roditelji Radoša Cerovića, njegova rodbina, prijatelji, komšije, fudbaleri FK Dubočice sa kojima je igrao, kao i pripadnici Udruženja veterana 63. padobranske brigade i pripadnici 63. padobranske brigade, kao i zamenica gradonačelika dr Lidija Dimitrijević, direktor JP Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić i drugi predstavnici Lokalne samouprave, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Leskovca.

„Radoš Cerović je bio vojnik 63. padobranske brigade i po ugledu na svog brata koji je godinu dana ranije služio u brigadi 1998. godine se prijavio i služio kao vojnik u elitnoj jedinici naše vojske. Kao najbolji vojnik svoje jedinice dobrovoljno se javio da učestvuje u akciji izvlačenja tela poginulog načelnika Štaba padobranske brigade, potpukovnika Gorana Ostojića i tom prilikom, nažalost, je izgubio svoj život,“ – kazao je pukovnik Vladimir Stojanović koji se obratio ispred 63. padobranske brigade.

On je dodao da otvaranje ove ulice baš u ovom trenutku ima veliku simboliku – 25 godina od pogibije druga, Radoša Cerovića, otvara se ulica pored stadiona i kluba FK Dubočica, u kom je trenirao i za koji je igrao, i gde je vreme provodio igrajući fudbal koji je veoma voleo. Rekao je i da simbolike ima u tome što baš ova ulica izlazi na ulicu pokojnog kapetana Gorana Denića, koji je, igrom slučaja, istog dana kada i Radoš, izgubio svoj život izvršavajući svoje borbene zadatke na Kosovu i Metohiji.

Otac Radoša Cerovića, Dragoje Cerović

Nakon postavljanja table, obratio se i otac Radoša Cerovića, Dragoje Cerović, koji se na početku zahvalio gradonačelniku Cvetanoviću i saradnicima što su podržali akciju o pokrenutoj inicijativi za dobijanje ulice Radoša Cerovića u Leskovcu.

„Zahvaljujem se i svim prisutnima koji su došli ovde da se još jednom podsetimo našeg mladog heroja koji je izgubio život u 20. godini u reonu Karaule-Košare. Posebno bih se zahvalio veteranima 63. padobranske brigade na čelu sa predsednikom Udruženja veterana pukovnikom Vidojem Kovačevićem i njegovim zamenikom Anđekovićem i prisutnim starešinama 63. padobranske elitne brigade. Još jednom svima hvala.“

Direktor JP Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić rekao je da sada kada je postavljena tabla sa nazivom ulice, a pre toga završeni radovi na izgradnji ulice, ulicu Radoša Cerovića otvorićemo za saobraćaj.

Podsetimo, vrednost radova na ovoj saobraćajnici, koja je sada jedna od najlepših u Leskovcu, dužine 560,49 metara 95.989.771 dinar. Ukupan profil 17 metara, a širina kolovoza 7 metara, a radovi su izvedeni na izgradnji saobraćajnice, vodovodne i kanalizacione mreže i uličnog osvetljenja.

   

Grad Leskovac 

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top