Uslužni centar u Leskovcu pokrenuo uslugu e-Građanin

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, u saradnji sa Kancelarijom za IT, NALED-om i Evropskom bankom za obnovu i razvoj, omogućava građanima registraciju na Portalu e-Uprava, kako bi postali e-Građani.

Portal eUprava euprava.gov.rs predstavlja jedinstveno elektronsko mesto preko kojeg se može pristupiti najvažnijim informacijama i elektronskim uslugama za građane i privredu.

eGrađani su svi korisnici elektronskih usluga na Portalu, koji štede resurse i na jednostavan i brz način – digitalnim putem – dolaze do svih potrebnih informacija i usluga.

Odeljenje za pružanje usluga građanima, za ovu namenu, opredelilo je poseban šalter projektom „Pokreni svoju eUslugu“, kako bi svim građanima omogućili pristup računaru i internetu, za bolji prikaz i korišćenje Portala eUprave.

„Kako bi ste postali eGrađanin, potrebna je registracija na šalteru u Gradskom uslužnom centru, gde će ovlašćeni službenik dodeliti parametre za dvofaktorsku autentikaciju, što podrazumeva srednji nivo pouzdanosti, kojim se omogućava pristup 98% usluga eUprave,“ – istakla je Kristina Vasiljković, šef Odeljenja za pružanje usluga građanima – gradski uslužni centar.

Građanin koji želi da kreira svoj nalog na Portalu eUprava uz pomoć dvofaktorske autentikacije, dolaskom na šalter „e-Građanin“ u Gradskom uslužnom centru, sa sobom mora da ima važeći biometrijski dokument (pasoš ili ličnu kartu), kao i pametan telefon ili tablet, gde će uz parametre koje dobije na šalteru od ovlašćenog službenika, podesiti mobilnu aplikaciju Consent ID.

 

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top