????????????????????????????????????

Učenici OŠ „Slavko Zlatanović“ u Slavujevcu dobili novi sanitarni čvor preko vredan milion dinara

 

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović sa saradnicima i medijima obišao je istureno odeljenje OŠ „Slavko Zlatanović“ u Slavujevcu.

„Povod za današnju posetu isturenom odeljenju škole „Slavko Zlatanović“ u Slavujevcu je još jedno ulaganje lokalne samouprave u obnovu školskih objekata. Za oblast obrazovanja se ove godine izdvaja oko 630 miliona dinara. Na teritroiji grada postoje 22 osnovne škole sa 66 izdvojenih odeljenja i 12 srednjih škola, što u ukupnom broju iznosi 100 objekata koje treba održavati, obnavljati i osavremenjivati.

 

Grad Leskovac ulaže u adaptaciju, energetsku efikasnost, poboljšanje sanitarno higijenskih uslova bilo da su škole u samom gradskom jezgru ili u ruralnoj sredini, bilo da imaju 10 ili 1000 učenika. Zato se danas nalazimo u školi koja je sagrađena između dva svetska rata, koju pohađa 14 đaka i 6 predškolaca a u kojoj je izgrađen sanitarni čvor čime su unapređeni sanitarno higijenski uslovi za đake i zaposlene te oni neće više koristiti poljski toalet kao do sada. Kako bismo učenicima omogućili što bolje uslove u narednom periodu biće započeto sređivanje učionica, biće postavljen ravnajući sloj i topli pod, a sa obimnijom rekonstrukcijom krenuće se već naredne godine“, kazala je članica Gradskog veća Brankica Stamenković.

Vrednost radova, koje je finansirao grad Leskovac, iznosi milion i sto hiljada dinara.

   

„Samo u 2018. godini sanirali smo, adaptirali, rekonstruisali ili izgradili iz temelja sanitarne čvorove u devet škola. Ova školska zgrada je jedna od onih koja je imala poljski toalet, tako da smo mi od dela učionice napravili novi a stari nismo srušili ostavili smo da svedoči o prošlom vremenu. U okviru ovih radova izgradili smo tri kabine i predprostor sa umivaonikom, zatim hodnički prostor koji spaja tri učionice, kompletno je urađena nova vodovodno kanalizaciona i elektro mreža, postavljeno je led osvetljenjke, zamenjena je stolarija i sanitarija. Sve što je bilo predviđeno projektom je urađeno, a po prvi put učenici i nastavno osoblje dobili su toplu vodu koju do sada nisu imali”, rekao je Bojan Tojaga šef Odeljenja za društvene delatnosti i lokalni razvoj.

(Kraj)

 

 

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top