U SELU MRVEŠ OTKRIVEN ZASAD KANABISA

Nastavljajući aktivnosti na suzbijanjutrgovine narkoticima, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu otkrili su zasad sa više stotina stabljika kanabisa.
U ataru sela Mrveš, u opštini Bojnik, policijski službenici su otkrili zasad sa 450 stabljika kanabisa, prosečne visine oko 1,5 metara. U zasadu je zatečen T.S. (1983) iz Leskovca, dok je muškarac, koji je bio u društvu sa njim pobegao, odbacivši ranac u kome su se nalazile gumene rukavice, špricevi, flašica sa inskticidom, flašica sa natpisom „povidon jod“, gumene naprtnjače za zalivanje i plastične kante. Brzom akcijom policije on je indentifikovan i lišen slobode.
Veštačenje uzoraka oduzetog kanabisa izvršeno je u Nacionalnom kriminalističkom-tehničkom centru u Nišu.
Zbog postojanja osnovanje sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, uhapšeni su T.S. i D.S. iz Leskovca kojima je sudija za predhodni postupak, po predlogu osnovnog javnog tužioca u Lebanu, odredio pritvor do 30 dana.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, u proteklih mesec dana u odvojenim akcijama, otkrili su tri zasada sa oko 1.000 stabljika ove biljke.

Scroll to Top