U Leskovcu održana druga sednica Štaba za vanredne situacije

Na danas održanoj drugoj sednici Štaba za vanredne situacije usvojene su preporuke koje se tiču JKP Vodovod kojem se preporučuje da u što kraćem vremenskom periodu izvrši obilazak i identifikaciju kritičnih tačaka u sistemu kanalizacione mreže, Odeljenja za opštu upravu i zajedničke poslove Gradske uprave sa bude u stalnoj koordinaciji sa poverenicima i zamenicima poverenika o stanju na terenu, kao i da upozna subjekte od posebnog značaja za zaštitu i spasavanje na teritoriji grada Leskovcca sa mogućim rizikom od poplava.

„Mi smo u poslednjih nekoliko godina radili detaljnu analizu celokupnog terena na teritoriji grada Leskovca i otkrili 28 kritičnih tačaka. Prema informacijama koje dobijamo sa terena i prema činjeničnom stanju, u ovom trenutku nemamo problematičnih tačaka i mislimo da ne može da dođe do nekog velikog udara na teritoriji našeg grada. Mogu se evetnualno desiti tzv. „urbane poplave“, ukoliko velika količina padavina bude skoncentrisana na teritoriji užeg centra grada, gde voda neće moći da otekne kroz kanalizacione kapacitete, ali i za to smo spremni. Što se tiče opreme, i u tom segmentu smo apsolutno spremni. Imamo dobru saradnju sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Sektorom za vanredne situacije, kao i sa Vojskom Srbije“, kazao je Milan Popović, šef Odeljenja za opštu upravu i zajedničke poslove i istakao da je Grad Leskovac apsolutno spreman za izvršavanje svih mera ukoliko dođe do poplava.

Rade Velinov, šef Odeljenja za privredu i poljoprivredu Gradske uprave grada Leskovca je podsetio da, osim Južne Morave, Jablanice i Veternice, svi ostali vodotokovi na području Leskovca, ukupne dužine od preko 540 km, spadaju u kategoriju bujičnih vodotokova i pripadaju vodama II reda.

Velinov je istakao da će se u narednih 20-ak dana završiti sa postupkom odabira izvođača radova i da će se nakon toga krenuti u realizaciju predviđenih aktivnosti na čišćenju i regulaciji propusta vodotokova, kao i preventivni radovi na kritičnim deonicama, u skladu sa Operativnim planom.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Najnovije
Najstarije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top