U Leskovcu još jedno novo igralište za decu, ovog puta u naselju Dubočica

„Izgrađeno je ulaganjem od 8,2 miliona dinara zahvaljujući odličnoj komunikaciji i saradnji koju negujemo sa Vladom Republike Srbije i konkretno u ovom slučaju sa Ministarstvom za brigu o porodici i demografiju. Projekat je pored ovog obuhvatio još četiri igrališta za naše najmlađe. Dve su izgrađena, iza Tehnološkog fakulteta Bambi i u centralnom parku Zmajče, dok se na još dva izvode radovi, još jedno u centralnom parku i parku Devet Jugovića u podnožju Hisara. Ukupna vrednost ulaganja za izgradnju svih pet igrališta iznosi 33,5 miliona dinara – Ministarstvo opredelilo 19,9 miliona, Lokalna samouprava 13,6 miliona. Pored igrališta Leskovac će na više lokacija imati i teretane na otvorenom, pored već izgrađenih, a prve teretane smo izgradili mi početkom naše odgovornosti 2013/2014. godine. Započeta je izgradnja na lokaciji iza Tehnološkog fakulteta, u parku u ulici Kralja Petra Prvog i u naselju Solidarnost, gde je izdvojeno 12,2 miliona dinara finansiranih iz budžeta grada Leskovca. I tu nije kraj ulaganjima u igrališta. Zajedno sa organizacijom Helvetas realizovaćemo ugovor vredan 28 miliona dinara i to za izgradnju: još 5 igrališta – na Hisaru, u Radničkom i Podrum naselju, Bobištu i Mrštanu, ovaj projekat je u toku, kao i izgradnja još 4 teretane na otvorenom, koja uskoro kreće, i to na sledećim lokacijama: u parku u ulici Kralja Petra Prvog namenjena osobama sa invaliditetom, zatim pored keja iza Doma penzionera, kod Medicinske škole i jedna u naselju Bratmilovce. U okviru ovog projekta postavlja se i staza kod hrama Svetog Simeona“ rekao je u gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović prilikom posete ovom igralištu.

   

„U ovom naselju smo još mnogo toga uradili kako bismo podigli kvalitet života svih naših sugrađana. U blizini igrališta na kom se danas nalazimo, u blizini se nalazi vrtić Ciciban i pozdravljam mališane koji su danas sa nama, zatim predivno zdanje hrama Svetog Simeona Mirotočivog podigli smo iz temelja njega do sada uložili ukupno 88 miliona dinara, dok u tekućoj godini planiramo izdvajanja još od 36 miliona dinara, i već se privode radovi kraju u svakom pogledu. Pored hrama, nalazi se novi objekat mesnih zajednica „Milentije Popović“ i „Rade Žunić“, gde je Grad uložio 16,6 miliona dinara. Podsetiću da je novi gasni kotao snage 10,8 megavata stigao u kotalrnicu Dubočica i da se trenutno instalira u kotlarnicu „Dubočica“ čime će se izvršiti potpuna gasifikacija ove kotlarnice i zamena na mazut, čekam još 15 dana da se završe radovi i da posetimo kotlarnicu, jer je već urađena zamena gorionika na dva stara kotla i krenulo je sa korišćenjem gasa kao ekološki čistijeg energenta, da se zaštita životne sredine podigne, sa 40 miliona dinara. Nabavka i ugradnja novog gasnog kotla vredna je 127 miliona dinara. U prethodnom periodu energetski je sanirana Osnovna škola Trajko Stamenković sa 12,4 miliona dinara. U ovom naselju otvorena je i IDEA Super, u produžetku i moderan šoping centar u naselju Dubočica 2″ – dodao je Cvetanović.

   

Gradonačelnik Leskovca je zajedno sa zamenicom gradonačelnika dr Lidijom Dimitrijević obezbedio posude za vodu i hranu za pse koji se nalaze u kućicama koje su postavljene na tri lokacije u ovom naselju.

Grad Leskovac/Info centar juga

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top