U Lebanu danas održana 8. sednica Skupštine – Anketni odbor podneo izveštaj o poslovanju vrtića

U Lebanu je danas održana 8. sednica Skupštine opštine na kojoj su odbornici usvojili Predlog rešenja o razrešenju i imenovanju članova komisije za izradu godišnjeg programa zaštite, unapređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta, Predlog rešenja o razrešenju i imenovanju članova Upravnog odbora Dečjeg vrtića „Dečja radost“, kao i Predlog rešenja o imenovanju članova Školskog odbora Gimnazije u Lebanu.

Četvrtak tačka dnevnog reda na današnjem zasedanju bila je razmatranja izveštaja Anketnog odbora, koji je imao zadatak da ispita poslovanje i rad rukovodstva Predškolske ustanove „Dečja radost“, a na osnovu pritužbi zapsolenih u ovoj ustanovi koje se odnose posebno na način rukovođenja od strane aktuelne direktorke Nevene Zdravković.

Kako je u obrazloženju kazao predsednik Anketnog odbora, Radovan Cvetković ovaj odbor sproveo je anonimnu pisanu anketu na osnovu koje su se 48 od 53 zaposlenih žalili na ponašanje aktuelne direktorke. Cvetković je kazao da se rad u ovoj ustanovi odvija pod tenzijom, a rezultat toga su loši međuljudski odnosi, neadekvatno i selektivno biranje kadrova koji odlaze na seminare i razna stručna usavršavanja iz kruga osoba bliskih direktorki Zdravković. Izjavu Cvetkovića možete pogledati na linku:

Cvetković je za skupštinskom govornicom kazao da je imao telefonski poziv od direktorke vrtića koja mu je pretila krivičnom prijavom, a za šta ima svedoke, i da je na taj način pokušala da vrši pritisak na Anketni odbor. Kao predsednik Anketkog odbora Cvetković je dao predlog da se u saradnji sa Školskom upravom u Leskovcu i resornim ministarstvom pristupi proceduri smene sadašnje direktorke Predškolske ustanove u Lebanu a potom pozvao rukovodioca Odeljenja za finansije Sašu Mladenovića, da iznese podatke o tome kako se troše novčana sredstva u vrtiću.

Šef odborničke grupe SNS-a Goran Jović kazao je da se ignorisanje ovog problema od strane pojedinih opozicionih odbornika protivi opštem interesu, da rad i poslovanje svake ustanove mora da se obavlja u skladu sa zakonom.

Odbornicima u Lebanu obratio se i predsednik opštine Lebane, Ivan Bogdanović koji je kazao da je na osnuvu zahteva upošljenjika Dečjeg vrtića u Lebanu i formiran Anketni odbor. „Probleme koje imamo pokušavali smo da rešimo na ljudski način i uz dogovor jer svako ko radi može i da pogreši ali očigledno je da ovde nije dolazilo do grešaka već možda i do neke namere“ – kazao je Bogdanović.

Na dnevnom redu našao se i Predlog odluke o načinu i organizaciji rada JP i drugih ustanova i organizacija čiji je osnivač lokalna samouprava u uslovima ratnog ili vanrednog stanja, kao i Predlog sistematizacije i organizacije radnih mesta.  U ovim uslovima tačke dnevnog reda razmatrane su i usvojene bez prisustva javnosti što nalaže i Zakon.

 

infocentarjug.rs

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top