SVRLJIG: “BELMUŽIJADU” POSETILO 80.000 LJUDI

U opštini Svrljig završena je manifestacija pod nazivom „Belmužijada“. Za tri dana, koliko je trajala ova manifestacija, prodefilovalo je skoro 80.000 hiljada ljudi kroz ovaj mali grad.

Prvo mesto u tradicionalnom spravljanju belmuža, zauzela je tročlana ekipa iz svrljiškog sela Vlahovo, drugo mesto pripalo je predstavnicima iz Bugarske  a treće mesto zauzeli su takmičari iz sela Ćurinac.

Za najlepšu pastiricu izabrana je Bojana Ljubomirović, prva pratilja je Ana Stamenković a za drugu pratilju proglašena je Anđela Mitić.

Sveukupni pobednik u tradicionalnim-sportskim disciplinama je ekipa iz Plužine, dok je za najlepši ovogodišnji štand nagradu dobilo udruženje „Gorska Vila “ iz Svrljiga.

Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović dodelila je zahvalnice pojedincima a istu je dobio i poslanik Milija Miletić – idejni tvorac ove manifestacije.

BELMUZ-720x400

Ovu prelepu manifestaciju posetilo je mnogo turista , što iz Srbije sto iz inostranstva ali je pravi spektakl bio poslednje večeri kada je Aca Lukas održao koncert pred skoro 40.000 ljudi.

Scroll to Top