Svetski dan Crvenog krsta 8. maj i Nedelja Crvenog krsta od 8. do 15. maja u Lebanu

Svetski dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca – 8. maj  rođendan  je osnivača Pokreta Anri Dinana. Svake godine organizacije Crvenog krsta i Crvenog polumeseca organizuju brojne aktivnosti kako bi istakli jedinstvenu ulogu Pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumeseca u svojim zemljama.

Za organizaciju Crvenog krsta ovi veoma značajni datumi, biće obeleženi temom koju je opredelila Međunarodna federacija društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, a to je „Svuda za svakog“ i podtemom „Da li ste znali?“

Svuda u svetu, Crveni krst postoji za svakoga, a uz principe neutralnosti i nepristrasnosti daje nadu i podršku, delujući kao snaga za pozitivne promene u lokalnim zajednicama kada je najpotrebnije. On pruža pomoć najugroženijim u svim situacijama-od velikih katastrofa, u konfliktnim situacijama, u udaljenim i teško dostupnim mestima gde ne deluju druge humanitarne organizacije”.

Crveni krst Srbije uspeva da dopre do preko dva miliona ljudi u Srbiji. Svoje programe Crveni krst Srbije ralizuje zahvaljujući angažovanju 60.000 volontera  i 750 zaposlenih.

Crveni krst Lebane u toku Nedelje planirao je niz aktivnosti i to : prijem penzionisanih radnika,volontera i prijatelja Crvenog krsta,intenzivirano prikupljanje i podela garderobe za nase socijalno ugrozene stanovnike, zatim podela nagrada učesnicima konkursa“ Krv život znači“ 2017. upoznavanje učenike osnovnih škola sa znakom i principima Crvenog krsta kao i postavljanje štanda u petak 12.maja i ulična manifestacija u centru grada sa podelom edukativnog materijala koji se odnosi na ključne oblasti kojima se Crveni krst bavi a ujedno  građani će imati priliku da besplatno prekontrolišu svoje  zdravstveno stanje merenjem nivoa šećera u krvi i krvnog pritiska.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top