Instrukcije za rad teretana i fitnes klubova u primeni mera prevencije, sprečavanja širenja i smanjenja rizika bolesti COVID-19 u oblasti rekreativnog sporta

Od ponedeljka 27. aprila fitnes centrima i teretanama biće omogućen rad, moraju koristiti maske i rukavice, moraju povećati dezinfekciju i voditi računa o socijalnoj distanci. Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti  COVID-19 naložio je instrukcije za rad teretana i fitnes klubova u primeni mera prevencije, sprečavanja širenja i smanjenja rizika bolesti COVID-19 u oblasti rekreativnog sporta.

 1. Na vidnom mestu obavezno moraju biti istaknuta pravila ponašanja za zaposlene i korisnike usluga kluba, kao i Pravilnik o ponašanju zaposlenih i korisnika fitnes klubova i bezbednoj upotrebi opreme i rekvizita Saveza za rekreaciju i fitnes.
 2. Na ulazu u klub mora biti instalirana dezo barijera
 3. Prilikom otvaranja i zatvaranja kluba, odnosno na početku i kraju radnog dana dobro provetriti sve prostorije i dezinfikovati sve radne površine, opremu, sprave i druge rekvizite za vežbanje, kao i pod kluba. U toku radnog dana provetravati sve prostorije što češće.
 4. Prilikom svakog ulaska zaposlenih, odnosno ulaska korisnika mora se vršiti dezinfekcija ruku sa preparatom na bazi 70% alkohola.
 5. Svi zaposleni moraju nositi ličnu zaštitnu opremu, odnosno zaštitne maske i zaštitne rukavice tokom celog rad nog vremena.
 6. Korisnici usluga moraju koristiti sopstvene peškire i druga sredstva lične higijene.
 7. Korisnici usluga moraju unapred zakazati termin za korišćenje usluga kluba telefonom ili elektronskim putem.
 8. Korišćenje zajedničkih pomoćnih prostorij, kao što su kafe kuhinja, svlačionica, tuš kabine i sl. moguće je samo ukoliko postoji mogućnost da se nakon svakog korišćenja izvrši dezinfekcija te prostorije.
 9. Raspored opreme, sprava i drugih rekvizita za vežbanje, odnosno organizacija vežbanja mora biti takva da u svakom momentu između vežbača bude fizička udaljenost od najmanje 2 metra, odnosno 10 metra kvadratnih po vežbaču.
 10. Oprema, sprave i rekviziti za vežbanje se moraju dezinfikovati nakon svake upotrebe.
 11. U slučaju sumnje da neko od zaposlenih ima simptome zarazne bolesti COVID-19, (povišena temperatura i jedan od znakova simtoma – kašalj, kratkoća daha i otežano disanje) odgovorno lice kluba dužno je da, bez odlaganja udalji zaposlenog iz prostorija kluba, sa preporukom da se odmah javi nadležnom domu zdravlja odnosno COVID ambulanti.
 12. U slučaju da neko od korisnika usluga ima simtome zarazne bolesti COVID-19, (povišena temperatura i jedan od znakova simtoma – kašalj, kratkoća daha i otežano disanje) zaposleni i/ili odgovorno lice kluba dužni su da upozore korisnika i da ga zamole da napusti prostorije kluba, sa preporukom da se odmah javi nadležnom domu zdravlja – COVID ambulanti.

 

 

Foto:Teretana Flamingo

 

Info centar juga

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top