Svečanom sednicom obeležen Dan opštine Vlasotince

Svečanom sednicom Skuštine opštine i uručenjem oktobarskih priznanja, obeležen je Dan opštine Vlasotince 10. oktobar.

Iako je reč o danu oslobođenja Vlasotinca i okoline u Drugom svetskom ratu, delegacije Skupštine opštine i boračkih udurženja položile su vence i cveće na spomenicima i bistama posvećenim borcima iz oba svetska rata jer je vlasotinački kraj u Prvom odnosno Velikom ratu oslobođen 7.oktobra, usled čega je i proslava objedinjena.

Na sednici je prikazan kratak film o onome što se je u Vlasotincu i okolini radilo i gradilo između dva oktobra.


„Kontinuitet u radu i zalaganju za život u boljem i lepšem okruženju obležio je i prethodnih godinu dana našeg rada. U tom poslu imali smo veliku podršku republičkih organa i institucija, na čemu im i ovom prilikom zahvaljujem. Naš tim za projekte godinama pažljivo prati konkurse i učestvuje na njima, što pokazuje veliki broj realizovanih projekata. Samo sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije sproveli smo 13 projekata“, rekao je predsednik opštine Bratislav Petrović.

On je dodao da je ponosan na činjenici da je u školske objekte uloženo više od 350 miliona dinara i da se ne staje na tome.

„Fokus našeg rada već neko vreme je na trajnijem rešavanju pitanja vodosnabdevanja i komunalne higijene. Na njima svakodnevno radimo. Izazovi sa kojima se suočavamo su veliki, ali verujem da ćemo na kraju tog puta postići dobre rezultate – rekao je predsednik vlasotinačke opštine.

Diplome 10.oktobar dobili su direktor JVB Srbijavode Goran Puzović i ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i zaštite životne sredine. Pohvale 10.oktobare pripale su Kancelriji Ujeidnjenih nacija za projektne usluge UNOPS, neformalnoj grupi Vlasinksa vila, Timu „Vlasotince koje volim, Udurženju građana Osmeh, Radnoj jedinici „Dečja radost“ PU MIlka Dimanić“, dipl.ekonomisti Marinku Đorđeviću radniku Opštinske uprave i Vesni Novković, negovateljici iz Donje Lopušnje.

U muzičkom delu programa nastupila je vokalna grupa Libero.

 

infocentarjug.rs

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top