SNS neće tolerisati bahate dirketore javnih preduzeća

Nećemo tolerisati da naši članovi koji se nalaze na čelnim mestima javnih preduzeća budu bahati i misle da u tim preduzećima mogu da rade šta hoće, izjavio je danas novi predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić.

Glišić u intervjuu za „Politiku“ napominje da će oni zbog takvog ponašanja biti smenjeni.

Navodi i da je sigurno da će biti kadrovskih promena u nekim opštinama gde je SNS loše prošla na opštinskim izborima, kao i da će insistirati na disciplini u ponašanju lokalnih funkcionera koji moraju da imaju mnogo veći stepen odgovornosti. Glišić kaže da je već preduzeo prve korake da se utvrdi šta se sve dogodilo na izborima 24. aprila, da je počeo sa analizom izbornih rezultata kako bi na najbolji mogući način sagledao greške koje su pravljene u pojedinim opštinama gde je zabeležena velika razlika u dobijenim glasovima naprednjačke liste na lokalnim i republičkim izborima.

Glišić dodaje i da ne postoji mogućnost da se dobije saglasnost da neki predsednik opštine ima četiri, pet ili šest pomoćnika, te da upravo zbog takvih stvari mora postojati jaka partijska kontrola jer smatra vrlo neozbiljnim da u Valjevu ima čak pet pomoćnika, budući da toliko pomoćnika nemaju ni gradonačelnici Beograda i Novog Sada.

Scroll to Top